Η αμαρτωλη ιστορια των 4 airbus απο την αγορα μεχρι την πωληση – τα πληρωσαμε χρυσαφι κι τα πουλαμε για παλιοσιδερα - ακομη ενα σκανδαλο με την υπογραφη πασοκ


Μπορεί για την κυβέρνηση το τίμημα της πώλησης των τεσσάρων αεροσκαφών Airbus που πετούσαν με τα χρώματα της πρώην Ολυμπιακής να θεωρήθηκε ικανοποιητικό, καθώς έφτασε τα 40,4 εκατ. δολάρια, το υψηλότερο ποσό που προσφέρθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού, ωστόσο αυτή είναι περίπου η αξία μόνο των 20 κινητήρων (16+4 ανταλλακτικοί) των Airbus.
Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από πολύ καλούς γνώστες της αεροπορικής αγοράς, η αξία πώλησης ενός τέτοιου μεταχειρισμένου
κινητήρα αεροσκάφους ανέρχεται σήμερα σε 1,8 εκατ. δολάρια, κάτι που σημαίνει πως μόνο οι κινητήρες των 4 Airbus αξίζουν περί τα 36 εκατ. δολάρια.
Εάν μάλιστα η κυβέρνηση με την εκκαθάριση της παλιάς Ολυμπιακής στα τέλη του 2009, επέλεγε μέσω των δύο εταιρειών αεροπορικών μισθώσεων ILFC και GECAS τη μίσθωση των 4 Airbus, το Δημόσιο θα είχε εξοικονομήσει στο διάστημα των δύο χρόνων μέχρι σήμερα περί τα 34 εκατ. δολάρια, δεδομένου ότι το μηνιαίο ενοίκιο για καθένα αεροσκάφος τύπου Airbus κινείται στα επίπεδα των 350.000 δολαρίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα