Γιουνκερ: η σενγκεν ειναι εδω και θα μεινει - στηριξτε τη νεα frontex -θελουν με καθε τροπο προσβαση στα εσωτερικα των κρατων μελων της ε,ε

Την παραμονή της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ διαμηνύει από το Στρασβούργο ότι «η ζώνη Σένγκεν είναι εδώ και θα παραμείνει» και καλεί τους «28» να προσυπογράψουν την πρόταση της Κομισιόν για την αναβαθμισμένη Frontex. Το σχέδιο για τη σύσταση ισχυρής ευρωπαϊκής συνοριακής και ακτοφυλακής, με δυνατότητα επέμβασης στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ χωρίς να προηγηθεί σχετικό αίτημα κράτους-μέλους, τίθεται στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Μιλώντας ενώπιον των ευρωβουλευτών στο
Στρασβούργο, ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε την Τετάρτη ότι «δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο» την ώρα που συνεχίζεται το προσφυγικό κύμα στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

«Εμείς οι άλλοι Ευρωπαίοι δεν έχουμε πλέον σύνορα: έχουμε μία μεθόριο και μοιραζόμαστε την ευθύνη για την προστασία της» σημείωσε.«Ένα ευρωπαϊκό σώμα συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής θα επιτρέψει να επιδιορθωθεί μία αδυναμία στο σύστημα της Σένγκεν. Κάνουμε αυτό που οφείλαμε να έχουμε κάνει από την αρχή» υπογράμμισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα