ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ, ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ… «ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΙΚΑ, ΛΥΠΑΜΑΙ...»

-Αν είστε του ΙΚΑ, λυπάμαι. Δεν μπορώ να σας εξυπηρετήσω... Αυτή την απάντηση λάμβαναν χθες πολλοί ασφαλισμένοι του ΙΚΑ οι οποίοι έσπευδαν να επωφεληθούν της εγκυκλίου που τους επιτρέπει να εξυπηρετούνται από γιατρούς συμβεβλημένους με τα Ταμεία του Δημοσίου και του Οργανισμού Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Παρ' ότι το υπουργείο Υγείας φρόντισε να αναρτήσει τις λίστες με τους γιατρούς των άλλων Ταμείων στους οποίους οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ
μπορούν να απευθύνονται για εξέταση ή συνταγογράφηση, δεν έλαβε υπ' όψιν τα κωλύματα που παρουσιάστηκαν άμα τη ενάρξει της οδηγίας. Απ' τη μια πολλοί γιατροί δεν είχαν πληροφορηθεί την τοποθέτηση του ονόματός τους στις περιβόητες «λίστες» και δήλωναν «ανενημέρωτοι» και άρα «αδύναμοι να ανταποκριθούν» κι απ' την άλλη αρκετοί απ' αυτούς εξαρχής αρνήθηκαν να αναλάβουν περιστατικά «του ΙΚΑ» διώχνοντας ουσιαστικά όσους ασθενείς επιδίωξαν να κλείσουν ραντεβού. «Η κατάσταση είναι ένα πραγματικό τουρλουμπούκι!» λέει με έμφαση ο Δ.Τ., παθολόγος στον Πειραιά.
Keywords
Αναζητήσεις
ανενημερωτοι γιατροι
Τυχαία Θέματα