Φορολογικες διευκολυνσεις και ακατασχετο 2 εκατ.ευρω για τις μονες του αγιου όρους με τις υπογραφες συριζα,νδ,πασοκ, ενωση κεντρωων

Φορολογικές διευκολύνσεις και ακατάσχετο 2 εκατομμυρίων ευρώ για τις μονές του Αγίου Όρους. Τις εξασφάλισε κυβερνητική τροπολογία που συνυπέγραψαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- Ένωση Κεντρώων, στην εκπνοή του 2016. Δεν τις καταψήφισε κανένα κόμμα στην Βουλή.

Οποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιο Όρος «αδικεί τον εαυτό του». Την δήλωση αυτή είχε κάνει ο νυν πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τον Αύγουστο του 2014 κατά την επίσκεψή του στον
Άθω. Λίγους μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και γίνει κυβέρνηση. Τότε βέβαια ουδείς φαντάζονταν ότι θα έρχονταν η στιγμή που η φράση αυτή θα παραφράζονταν από την ίδια την πραγματικότητα: «Όποιος δεν νομοθετήσει για το Άγιο Όρος, αδικεί την κυβέρνησή του».

Η τελευταία αυτή δήλωση δεν έγινε ποτέ. Όμως εφαρμόστηκε στην πράξη στις 21 Δεκεμβρίου του 2016. Όταν με πρωτοβουλία του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, συντάχθηκε, προτάθηκε και ψηφίστηκε, διακομματική τροπολογία, που παρείχε σειρά φορολογικών προνομίων και την θέσπιση ετήσιου ακατάσχετου ποσού, στις Μονές της Χερσονήσου του Άθω. Δηλαδή μια εξαιρετικά ειδική μεταχείριση και καταφανέστατη εξαίρεση από την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία. Μια νομοθετική ρύθμιση που έγινε ξεκάθαρη προσπάθεια να «περάσει» διακριτικά αφού ενσωματώθηκε στο τελευταίο νομοσχέδιο του 2016, κάπου ανάμεσα σε 39 άλλες υπουργικές και βουλευτικές τροπολογίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα