ΕΞ-ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΧΡΩΜΙΟ…ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔ

Πλήρη στοιχεία για τον αριθμό και τις αιτίες θανάτου των δημοτών Μεσσαπίων Ευβοίας κατά τη χρονική περίοδο 1999-2009 καλείται να δώσει ο δήμος ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Ο περιβαλλοντικός σύλλογος «Γαία» είχε ζητήσει με έγγραφο αίτημά του τον Ιούλιο του 2009 ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, προκειμένου να διερευνήσει τη συνάφεια των θανάτων της περασμένης δεκαετίας με την ανίχνευση εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό του δήμου. Το αίτημα είχε απορρίψει η δημοτική αρχή, με το σκεπτικό ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή τρίτων.

Ο Συνήγορος
του Πολίτη (ΣτΠ), στον οποίο προσέφυγε η «Γαία», επισήμανε στον δήμο Μεσσαπίων ότι ο σκοπός της συλλογής των στοιχείων εξυπηρετεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα προστασίας της έρευνας και της επιστήμης και πρότεινε στο ληξιαρχείο να επιτρέψει επιτόπια μελέτη των δεδομένων από μέλος του συλλόγου.

Επιδημία καρκίνου λόγω ρύπανσης

«Η προστασία του ιδιωτικού και οι
Keywords
Τυχαία Θέματα