Εριστικος ο θεμος αναστασιαδης στην επιτροπη για τα θαλασσοδανεια των μμε #θεμετος - videos

Ως ευκαιρία να αυτοδοξαστεί, ως πολέμιος της διαπλοκής και άκρως επιτυχημένος δημοσιογράφος είδε την κλήση του στην Εξεταστική Επιτροπή ο Θ. Αναστασιάδης. Ο εκδότης του Πρώτου Θέματος, αντί ουσιαστικών απαντήσεων για το σύστημα της«μπάμπουσκας» και τα δάνειά που πήρε χωρίς εγγυήσεις, προτίμησε να παρουσιάσει τις πολιτικές του απόψεις, να δείξει την ευαισθησία του για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και να κάνει υποδείξεις στην κυβέρνηση επί παντός επιστητoύ. Σε ένα show που προκάλεσε την ανάδειξη του trend #ΘΕΜΕΤΟΣ στο twitter,
ο Θ. Αναστασιάδης, υπερασπίστηκε τη δημοσιογραφία των εκβιασμών... καταδικάζοντάς την και διαπίστωσε ότι παντού υπάρχει διαπλοκή και πολιτικά παιχνίδια, εκτός, φυσικά, από το δικό του εγχείρημα.

Ο Θ. Αναστασιάδης, στις νουθεσίες προς τους βουλευτές και στις επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Αυγής, χρησιμοποίησε τις «πάσες» των Βορίδη και Λοβέρδου που του απηύθυναν είτε ρητορικές ερωτήσεις είτε ερωτήσεις για την «στοχοποίησή» του από την κυβέρνηση είτε ερωτήσεις για τη δημοσιογραφία γενικά! Δεν μπόρεσε όμως να δώσει απαντήσεις για την απόφαση να ιδρυθεί η «Αναπτυξιακή ΑΕ», με την οποία ελήφθη δάνειο 18 εκατομμυρίων, λίγο πριν πουληθεί ένα μεγάλο ποσοστό του Πρώτου Θέματος στον Πήγασο (τον οποίο, κατά τ' άλλα, κατηγόρησε εμμέσως για διαπλοκή). Αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιο τραπεζικό στέλεχος ή χρηματοοικονομικός σύμβουλος πρότεινε αυτή την πρακτική δανειοδότησης, τη στιγμή, μάλιστα, που, σύμφωνα με τον εκδότη και δημοσιογράφο όλα πήγαιναν καλά για την εφημερίδα και τα οικονομικά της εκείνη την περίοδο. Και ενώ ισχυρίστηκε ότι το δάνειο ελήφθη για την ανάπτυξη της εφημερίδας, δεν εξήγησε γιατί, έναν χρόνο μετά, πουλήθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό στον Πήγασο και γιατί, το 2010 επαναγόρασε τις μετοχές αυτές, με νέα, τρίτη εταιρεία και νέο δάνειο.

Αναλυτικά:
«Δεν ξέρω τίποτα, ένας απλός δημοσιογράφος είμαι»...
Keywords
Τυχαία Θέματα