Επικινδυνα νοσοκομειακα αποβλητα στον χυτα φυλης

Του Γιώργου Λιάλιου

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει, όπως αποκαλύπτεται, το πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων των νοσοκομείων. Μετά τον κατά συρροή εντοπισμό νοσοκομειακών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Φυλής τις προηγούμενες ημέρες, χθες οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων ανακάλυψαν περί τα 15 κοντέινερ με νοσοκομειακά απόβλητα που επρόκειτο να οδηγηθούν στον ΧΥΤΑ και ζήτησαν από τα νοσοκομεία την αποτέφρωσή τους. Είχαν προηγηθεί συλλήψεις,
τις προη γ ο ύμενεςη μέ ρες, ο δηγών απορριμματοφόρων των δήμων στον ΧΥΤΑ Φυλής, ενώ ασκήθηκαν και διώξεις σε βάρος αντιδημάρχων καθαριότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα 15 κοντέινερ εντοπίστηκαν από τους υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων στον χώρο των νοσοκομείων κατά τη φόρτωσή τους στα φορτηγά του δήμου (τα απλά, μη μολυσματικά σκουπίδια των νοσοκομείων δεν συλλέγονται με κοινά απορριμματοφόρα, αλλά με κλειστά φορτηγά). Μέσα στα μη μολυσματικά υπήρχαν και μολυσματικά και τοξικά απόβλητα. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι διοικήσεις των νοσοκομείων, που αναγνώρισαν την ευθύνη τους και διέταξαν να αποσταλούν για αποτέφρωση τα επικίνδυνα σκουπίδια. Τα ονόματα των νοσοκομείων δεν έγιναν γνωστά.
Keywords
Τυχαία Θέματα