Ελληνικη εταιρεια συμμετοχων και περιουσιας αε-ο νεος φορεας ξεπουληματος της δημοσιας περιουσιας θα τα εχει ολα

Το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων θα έχει την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ» και σε αυτό θα μεταφερθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των ΤΑΙΠΕΔ, ΤΧΣ, ΕΤΑΔ, καθώς και της νεοϊδρυθείσας Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή, η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, θα έχει
διάρκεια ζωής τουλάχιστον 99 ετών και δεν θα ανήκει στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί στο σύνολό του από το Δημόσιο, που θα είναι και ο μοναδικός μέτοχος.

Σκοπός του νέου Ταμείου, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, θα είναι η διαχείριση και αξιοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων του κράτους που θα μεταβιβαστούν σε αυτό, προκειμένου να: (α) συνεισφέρει πόρους για την υλοποίηση της επενδυτικής πολιτικής της χώρας και για την πραγματοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης και (β) συμβάλει στην απομείωση του χρέους.
Keywords
Τυχαία Θέματα