Ελληνικη εταιρεια πισω απο το πλοιο που μετεφερε οπλα

Σε ελληνικών συμφερόντων εταιρεία φέρεται να ανήκει το πλοίο «Haddad 1» που εντοπίστηκε χθες το πρωί να πλέει ανοικτά της Κρήτης, μεταφέροντας όπλα, ενδεχομένως και εκρηκτικά. Προκύπτει συγκεκριμένα, ότι τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2015 το πλοίο βρίσκεται υπό την κυριότητα εταιρείας με έδρα τον Πειραιά. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη διεύθυνση εμφανίζονται να έχουν την έδρα
τους τόσο η πλοιοκτήτρια όσο και η διαχειρίστρια εταιρεία του υπό σημαία Βολιβίας φορτηγού πλοίου. Το «Haddad 1» εντοπίστηκε, έπειτα από πληροφορίες, να πλέει νοτιοανατολικά της Κρήτης (20 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας) και συνοδεία πλωτών του Λιμενικού Σώματος κατέπλευσε στο λιμάνι της Ιεράπετρας. Στην επιχείρηση ακινητοποίησής του συμμετείχαν ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) καθώς και κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού.

Από τον πρώτο έλεγχο που διενεργήθηκε εν πλω, επιβεβαιώθηκαν πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε γνώση του Αρχηγείου του Λιμενικού, σύμφωνα με τις οποίες το Haddad 1 μετέφερε οπλισμό χωρίς να υπάρχουν στο πλοίο τα απαραίτητα νόμιμα παραστατικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα