Δημευση της περιουσιας του θεμου αναστασιαδη αν δεν πληρωσει 5 εκατ.ευρω προστιμο

Να γυρίσει πίσω το μαύρο χρήμα καλεί το ελληνικό Δημόσιο τον Θέμο Αναστασιάδη, αλλιώς είναι θέμα ημερών να δημευθεί περιουσία του εκδότη του «Πρώτου Θέματος» μέχρι του ποσού των 4.937.500 ευρώ.

Το παραπάνω απεφάνθη με οριστική κι αμετάκλητη απόφαση της η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συμβουλίου, η οποία επιδόθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, πριν λίγα 24ωρα έφυγε προς την αρμόδια ΔΟΥ, με εντολή άμεσης εκτέλεσης.

Πρόκειται για την πιο σοβαρή από τις νομικές υποθέσεις που
αφορούν τον Θέμο Αναστασιάδη γιατί πέραν από το γεγονός ότι καλείται να καταβάλει στο ελληνικό Δημόσιο σχεδόν 5 εκατ. ευρώ, για τις μαύρες σακούλες στα γαλλοελβετικά σύνορα, η Δικαιοσύνη αναγνωρίζει ότι πρόκειται για μαύρο χρήμα.

Το χρονικό μιας απόφασης που άργησε πολύ

Το ιλιγγιώδες ποσό είναι αυτό που εντοπίστηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του ιδίου και της συζύγου του στην BNP Paribas, έπειτα από έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Ο Θέμος Αναστασιάδης τότε ισχυρίστηκε ότι το χρήμα αυτό προερχόταν από τον εφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη, ο οποίος είχε υποτίθεται αγοράσει μετοχές του «Πρώτου Θέματος». Υποτίθεται όμως… γιατί όπως αποδείχτηκε η εν λόγω συναλλαγή δεν έγινε ποτέ. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για νόμιμα και φορολογημένα εισοδήματα, η δήλωση «πόθεν έσχες» του όμως – στην οποία υποχρεούνται εκδότες και δημοσιογράφοι – κατέρριψε τον ισχυρισμό του, με το δικαστήριο να διαπιστώνει πως πρόκειται για νεα περιουσιακά στοιχεία που δεν είχαν δηλωθεί και πως δεν ήταν ένα… κομπόδεμα που μάζευε κάτω από το στρώμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα