Διατρητο το συστημα των ελεγχων στα καυσιμα

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που θεσπίστηκε για πρώτη φορά το σύστημα εισροών-εκροών καυσίμων και μέχρι σήμερα η νομοθεσία δεν έχει πλήρως εφαρμοστεί.
Την ίδια στιγμή, ένα απίστευτο αλαλούμ με τις αρμοδιότητες εποπτείας και ελέγχου των κρατικών υπηρεσιών και των υπουργείων κυριαρχεί, με αποτέλεσμα το λαθρεμπόριο να ζει και να βασιλεύει... Είναι χαρακτηριστικό πως για την ίδια παράβαση νοθείας τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων του ΥΠΕΚΑ θα επιβάλλουν διαφορετικό πρόστιμο σε σχέση με τις διευθύνσεις
των Νομαρχιών.
Επιχειρηματικά αλλά και συντεχνιακά συμφέροντα, δημόσιοι λειτουργοί αλλά και πολιτική ατολμία δεν αφήνουν την ολική εφαρμογή της νομοθεσίας που αντιμετωπίζει δραστικά το λαθρεμπόριο σε όλες του τις διαστάσεις. Το... κουβάρι της εμπλοκής ξετυλίγεται από το 2009. Τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς λίγο πριν γίνουν οι εθνικές εκλογές ο Κωστής Χατζηδάκης από τη θέση και τότε του υπουργού Ανάπτυξης καταθέτει νόμο και ψηφίζεται από τη Βουλή για την υποχρεωτική τοποθέτηση συστημάτων εισροών-εκροών στις δεξαμενές και τη διασύνδεσή τους με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Το χρονικό
Keywords
Τυχαία Θέματα