Δανειο 1,2 εκατ. ευρω με εγγυηση συνασπισμου ελαβε η αυγη το 2009

Παρότι ερωτήθηκε επιμόνως από τους βουλευτές, ο εκπρόσωπος της εφημερίδας «Αυγή» δεν αποκάλυψε ποιο είναι το φυσικό πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την υπεράκτεια εταιρεία (off-shore) με έδρα την Κύπρο, η οποία κατέχει το 2,5% των μετοχών της εφημερίδας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Αυγή Α.Ε.» Δ. Στούμπος, ο οποίος κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής στο πλαίσιο
της διερεύνησης των δανείων κομμάτων και ΜΜΕ, δέχθηκε ασφυκτικές ερωτήσεις τόσο από την ΝΔ (Κ. Τζαβάρας, Ν. Μηταράκης), όσο και από το ΠαΣοΚ (Αν. Λοβέρδος) και την Χ.Α. (Ηλ. Κασιδιάρης), προκειμένου να πει ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από την off-shore της «Αυγής», αλλά αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία επικαλούμενος το νομικό επιχείρημα ότι η ονομαστικοποίηση των μετοχών αφορά μόνο τα εκδοτικά σχήματα που λαμβάνουν δημόσια έργα. Επίσης, υποστήριξε ότι η επίμαχη κυπριακή εταιρεία αγόρασε μετοχές με δημόσια εγγραφή κατά την ανοικτή διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από την οποία δεν μπορούσε να αποκλειστεί κανείς ενδιαφερόμενος.
Keywords
Τυχαία Θέματα