ΧΩΡΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΑΦΜ ΚΑΙ ΑΜΚΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧ

Σε δηµόσια διαβούλευση τέθηκαν από χθες οι προδιαγραφές της κάρτας του πολίτη, την οποία φιλοδοξεί η κυβέρνηση να καθιερώσει µέσα στο 2011.

Οι κάρτες του πολίτη θα αντικαταστήσουν τις αστυνοµικές ταυτότητες. Παράλληλα θα αποτελέσουν όχηµα για την εφαρµογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ώστε να εκλείψει η ταλαιπωρία και οι χρονοβόρες διαδικασίες, που σήµερα απαιτούνται για τη διεκπεραίωση κάποιας συναλλαγής στο Δηµόσιο, ενώ δεν θα χρειάζεται πλέον σωρεία δικαιολογητικών και πιστοποιητικών.

«Αποτελεί κρίσιµο µέσο
για την αποτελεσµατικότερη, φιλικότερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τη δηµόσια διοίκηση», αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στο κείµενο διαβούλευσης, ενώ δίνει απάντηση και στιςεπιφυλάξεις πουέχουν κατά καιρούς διατυπωθεί. «Γνώµονάςµας στον σχεδιασµό, τη διαµόρφωση και την υλοποίηση της κάρτας του πολίτη είναι η απαρέγκλιτη προσήλωσή µας στην προστασία των δικαιωµάτων, των προσωπικών δεδοµένων και της ιδιωτικότητας των πολιτών»
Keywords
Αναζητήσεις
το περιεχει αμκα
Τυχαία Θέματα