Χωρις διαγωνισμους και ελεγχους τα εκατομυρια που παιρνουν οι εταιρειεσ-συμβουλοι της τροικας

«Εταιρείες συμβούλων της τρόικας: μια επιχείρηση εκατομμυρίων που δεν υφίσταται ελέγχους», είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος του euobserver.com, που ερευνά τον ρόλο των εταιρειών χρηματοοικονομικών συμβούλων που -όπως αναφέρει- έχουν παίξει κεντρικό ρόλο στη διάσωση χωρών της ευρωζώνης.

Η «ανεξάρτητη» τεχνογνωσία τους, αξιοποιείται από την τρόικα, στέλνοντας λογαριασμό άνω των 80 εκατ. ευρώ στους φορολογούμενους σε Κύπρο,
Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία, αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ αποκαλυπτικές είναι οι πληροφορίες για την επιλογή τους και τη δράση τους.

Με αφορμή το δημοσίευμα ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για σκάνδαλο που εκθέτει ανεπανόρθωτα την τρόικα και ζητά από την κυβέρνηση να πάρει θέση στο ζήτημα, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να σιωπά γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα. Πρέπει να φέρει στον έλεγχο της Βουλής όλες τις σχετικές συμφωνίες και να εξηγήσει που πάνε τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών και πως το συμφέρον τους διασφαλίζεται από τέτοιου είδους μελέτες, ανατιθέμενες σε εταιρίες που από ότι φαίνεται δεν τηρούν στοιχειώδεις κανόνες διαφάνειας και ανεξαρτησίας».

Η Αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζει και την ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στον υπουργό Οικονομικών για τα «ιλιγγιώδη ποσά (1,2 δισ.) που δαπανήθηκαν ως έξοδα δημοσίου χρέους σε τράπεζες, δικηγορικά γραφεία και χρηματοοικονομικούς συμβούλους».

Τι αναφέρει το δημοσίευμα
Keywords
Τυχαία Θέματα