Ας ανοίξουμε τον μαύρο φάκελο της ryanair

Υπάλληλος επικοινωνίας της ελληνικής αντιπροσωπείας της αεροπορικής εταιρείας Ryanair είχε το θράσος να απαντήσει στο άρθρο μου «Ryanair, ο νεοφιλελευθερισμός έρχεται!» (TVXS 12 Ιουλίου 2017).
Μάλλον δεν κατάλαβε ότι «τρίβεται στη γκλίτσα του τσοπάνου», καθώς μου δίνει την ευκαιρία να ανοίξω διάπλατα το μαύρο φάκελο αυτής της διαβόητης εταιρείας, της «χειρότερης αεροπορικής εταιρείας», σύμφωνα με το έγκριτο περιοδικό καταναλωτών «Holiday Which».

Στην προσπάθεια διάψευσης των όσων είχα γράψει, ο υπάλληλος επικοινωνίας της Ryanair,
αναφέρεται σε 5 σημεία. Δυστυχώς γι’ αυτόν, τα όσα έγραψα είναι πλήρως τεκμηριωμένα και παραθέτω σήμερα όλες τις διευκρινήσεις με… «βιβλιογραφία»!

Τα Ψεύδη της Ryanair

1. Τι λέει η Ryanair για όρθιους επιβάτες: «Οι ισχυρισμοί σας σχετικά με όρθιους επιβάτες είναι πλήρως αναληθείς και συκοφαντικοί».

Η αλήθεια: «Η μύτη του υπαλλήλου επικοινωνίας πρέπει να μεγάλωσε τουλάχιστον 5 εκ. Διαβάζουμε στην εφημερίδα «Independent» (1): «Ο Michael O'Leary, Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair, είναι ήδη σε συζήτηση με την κατασκευάστρια Boeing, για την σχεδίαση αεροπλάνων, χωρίς καθιστές θέσεις. Περιμένει τώρα την έγκριση της Irish Aviation Authority. Εκπρόσωπος της Ryanair δήλωσε: "If they approve it, we'll be doing it." (αν εγκριθεί, θα το κάνουμε)». Η Irish Aviation Authority δεν το έχει εγκρίνει προς το παρόν. Η Ryanair όμως δεν το βάζει κάτω και εκ νέου το 2010 πρότεινε να παραμείνουν ελεύθεροι χώροι στο στόλο της. Την εποχή εκείνη ο επικεφαλής Michael O'Leary περιέγραψε τα καθίσματα ως «σκαμπό μπαρ με ζώνες ασφαλείας», προσθέτοντας: «Ένα αεροπλάνο είναι απλώς ένα μπ@στ@ρδο λεωφορείο με φτερά» (2).
Keywords
Τυχαία Θέματα