ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΚΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΝΕΟΠΤΩΧΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ…

Ουρές σχηματίζουν Ελληνες και μετανάστες, άστεγοι και συνταξιούχοι στα Πολυϊατρεία της οργάνωσης των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα, ζητώντας δωρεάν εξετάσεις και φάρμακα. Οι γιατροί της οργάνωσης αναφέρουν ότι στη σημερινή Αθήνα εξελίσσεται μια «ανθρωπιστική κρίση».

Χθες, σε συνέντυξη Τύπου, οι γιατροί που πραγματοποιούσαν αποστολές εξωτερικού σε περιοχές που μαστίζονται από κρίσεις ανακοίνωσαν τη διακοπή τους για αυτόν ακριβώς το λόγο. «Υπάρχουν εκατοντάδες
άστεγοι, χιλιάδες άνθρωποι χωρίς ιατρική περίθαλψη και τροφή», είπαν. Ετσι, αποφάσισαν να δράσουν στην πόλη τους, με όρους του επείγοντος! Οπως έδρασαν στο τσουνάμι της Σρι Λάνκα ή στο σεισμό στην Αϊτή.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, είπαν μεταξύ άλλων ότι 11.000 άνθρωποι -ανάμεσά τους αρκετοί Ελληνες πολίτες- επισκέφθηκαν τους τελευταίους μήνες τα Πολυϊατρεία της οργάνωσης, ζητώντας δωρεάν εξετάσεις.

Στη χώρα μας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, συνολικά οι μετανάστες (πρόσφυγες, ανήλικοι, αιτούν
Keywords
Τυχαία Θέματα