Ανοιχτο πανεπιστημιο: παρατυπες προκηρυξεις, διορισμοι αλλα και αμοιβες που προκαλουν

Του Βαγγέλη Τριάντη

Παράνομη σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής, Μέλη της Επιτροπής που διορίζονται ως Συνεργάτες Εκπαιδευτικοί, προκηρύξεις δίχως κριτήρια επιλογής, αναθέσεις έργων και αμοιβές στους εαυτούς τους. Τα όσα καταγγέλλονται ότι συμβαίνουν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο εγείρουν σοβαρότατα ερωτηματικά και χρίζουν άμεσης διερεύνησης. Καθηγητές στο ΕΑΠ φέρονται να λειτουργούν ωσάν το Ίδρυμα να είναι τσιφλίκι τους. Την ίδια ώρα, το ΕΑΠ αν και από το Σεπτέμβριο του
2013 θα έπρεπε να έχει αυτονομηθεί με βάση τη σχετική νομοθεσία, εντούτοις τίποτα δεν έχει γίνει. Με τον πρώην υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, να έχει αποφύγει να απαντήσει στη Βουλή επί της ουσίας.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) ιδρύθηκε το 1997. Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στην ιστοσελίδα του ιδρύματος διαθέτει 15.723 ενεργούς προπτυχιακούς φοιτητές καθώς επίσης και 13.716 μεταπτυχιακούς. Το ΕΑΠ βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις χιλιάδων υποψήφιων σπουδαστών. Μόνο για το 2014-2015 ο αριθμός των υποψηφίων φοιτητών ανήλθε σε 43.810. Αν και ιδρύθηκε το 1997, μέχρι και σήμερα δεν έχει κατορθώσει να αποκτήσει διοικητική αυτονομία. Εδώ και αρκετά χρόνια διοικείται από Διοικούσα Επιτροπή(ΔΕ).
Keywords
Τυχαία Θέματα