Ανασφαλιστοι εργαζομενοι σε εργολαβιες της δεη

Αποκαλυπτικά για την κατάσταση που επικρατεί σε εργολαβίες της ΔΕΗ είναι όσα καταγγέλλουν ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος», Γ. Αδαμίδης, αλλά και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας (ΕΚΠ), Τ. Τσιλφίδης, μετά το πρωτοφανές περιστατικό, όταν άγνωστοι τοποθέτησαν κάθετα στο οδόστρωμα σκαπτικό μηχάνημα και εμπόδισαν κλιμάκιο ελεγκτών της Επιθεώρησης Εργασίας, του ΙΚΑ, της Τροχαίας και του ΕΚΠ να εισέλθουν σε εργολαβία στο ορυχείο της Μαυροπηγής.
Σημειώνεται ότι
από τον προϊστάμενο του συγκεκριμένου ορυχείου ζητήθηκε να γνωστοποιηθεί η ταυτότητα του ιδιοκτήτη του σκαπτικού, διαφορετικά, διαμηνύθηκε, το εργοτάξιο θα κλείσει για τρεις ημέρες.
Μόνο στο συγκεκριμένο ορυχείο και μόνο για δύο από τις 8 εργολαβίες οι καταγγελίες αναφέρουν ότι από τους 150 εργαζόμενους, πάνω από 100 δουλεύουν ανασφάλιστοι, ενώ ανάλογες καταγγελίες για ανασφάλιστη εργασία και φορτηγά χωρίς άδειες, υπάρχουν και για τα άλλα ορυχεία, Καρδίας, Αμυνταίου, Νοτίου Πεδίου, Κύριου Πεδίου. Παρόμοιες καταγγελίες έχουν γίνει και για τις εργολαβίες στη Μεγαλόπολη.
Keywords
Τυχαία Θέματα