ΑΛΠΕΙΣ :Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΜΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΚΥΝΟΔΟΝΤΑ,ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ


ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ...
Επανάληψη με χιούμορ και εξέλιξη,
Όσοι είδαν τον «Κυνόδοντα» θα θυμούνται την εκπληκτική Αγγελική Παπούλια να παραστρατεί και να ξεφεύγει από την δυσλειτουργική ομάδα – οικογένεια  που ανήκει.
Κάτι τέτοιο κάνει και στις Άλπεις, παραστρατεί χωρίς να ξεφεύγει από μια ομάδα που αυτή τη φορά είναι άκρως λειτουργική και
δεν είναι οικογένεια αλλά παράνομη επιχείρηση «αντικατάστασης νεκρών προσώπων».                                                                                                                              
Ο δημιουργός επαναλαμβάνει ξανά πετυχημένες σκηνές από τον κυνόδοντα γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτή τη φορά του ανήκουν.                                                               
Η ταινία χωρίς να είναι κωμωδία χαρίζει πολλές στιγμές αληθινού γέλιου και η υποκριτική των ηθοποιών ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά.  
Ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος εξελίσσεται μαζί με τον συνσεναριογράφο του, πατώντας πάνω στο προηγούμενο τους έργο. Χωρίς να θέλω να συγκρίνω τον έργο των δύο δημιουργών, θα σας θυμίσω τον Οικονομίδη και την «Ψυχή στο στόμα», η οποία μπορεί να ήταν πολύ καλύτερη από το «Σπιρτόκουτο», ήταν όμως βασισμένη πάνω του. Κάπως έτσι και οι Άλπεις είναι κατά κάποιο τρόπο η εξέλιξη του «Κυνόδοντα», με ένα υπέροχο συν, τον Άρη Σερβετάλη, ο οποίος μας αποδεικνύει ότι μπορεί και να είναι ο καλύτερος ηθοποιός της γενιά του στη λίγο πριν χρεοκοπήσει χώρα μας.
Ας ελπίσουμε ότι η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θα συνεχίσει να τον πηγαίνει  μπροστά χωρίς να πέσει στη λούπα του «Μαχαιροβγάλτη».
Ανεπιφύλακτα πηγαίνετε να το δείτε ακόμα και αν αναζητάτε "κάτι πιο ποπ." 
ΠΡΕΖΑ TV
5-11-2011
Keywords
Τυχαία Θέματα