Αλεξης τσιπρας αναγκαια η συλλογικη χαραξη της στρατηγικης μας στη νεα πραγματικοτητα - ο συριζα δεν ειναι πλεον αριστερα

--Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΚΤΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ,ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.--

Σε σύσκεψη του πρωθυπουργού με στενούς του συνεργάτες που έγινε νωρίτερα
σήμερα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι κανείς άπο όσους αντιδρούν δεν έχει εναλλακτική πρόταση στον εκβιασμό της 12ης Ιουλίου και τόνισε ότι έχει πλήρη επίγνωση της ευθύνης του δύσκολου συμβιβασμού. Επιπλέον, έδωσε το στίγμα της διακυβέρνησης του επόμενου διαστήματος, ενώ σε ό,τι αφορά το εσωκομματικό σκηνικό διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει "συντεταγμένα να οδηγηθεί το Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες ώστε να προσδιορίσουμε τους στόχους και τα χαρακτηριστικά της αριστερής διακυβέρνησης στα νέα δεδομένα".

Μιλώντας σήμερα το πρωί σε σύσκεψη συνεργατών του, ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων είπε:

«Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλημμα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα.

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «iou» αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό.

Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής.

Έχω πλήρη επίγνωση ότι ανέλαβα την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού. Ενός συμβιβασμού,όμως, που μας κρατά ζωντανούς να συνεχίζουμε να παλεύουμε.

Αύριο ψηφίζουμε τις τελευταίες προκαταρκτικές δράσεις και για έναν μήνα, περίπου, δεν έχουμε άλλη υποχρέωση νομοθέτησης και πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Keywords
Τυχαία Θέματα