Ακριβη θερμανση και με το επιδομα


Της Ελένης Κωσταρέλου-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Ούτε καν στην περσινή τιμή πώλησης δεν πέφτει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ακόμα και μετά… τη χορήγηση του επιδόματος, καθώς η κυβέρνηση δίνει 0,28 ευρώ για κάθε λίτρο κατανάλωσης.
Δεδομένου ότι σήμερα η μέση πανελλαδική τιμή πώλησης έχει διαμορφωθεί στα 1,3320 ευρώ, μετά τη χορήγηση του επιδόματος, ουσιαστικά σε όσους εντέλει το δικαιούνται, θα τους στοιχίζει 1,052 ευρώ –όταν την περσινή χρονιά η τιμή
του έκλεισε κάτω από 1 ευρώ.
Με χθεσινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα καθορίζονται οι όροι χορήγησης του επιδόματος, το οποίο θα αρχίσουν να εισπράττουν οι δικαιούχοι εντός 20μέρου από την υποβολή της αίτησης. Τα 15 βασικά σημεία που πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι είναι:
1. Το επίδομα χορηγείται σε άγαμους, έγγαμους και διαζευγμένους μόνο για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας, είτε ιδιόκτητης είτε με ενοίκιο.
2. Δεν το δικαιούνται προστατευόμενα μέλη, φιλοξενούμενοι, ιδιοκτήτες οχημάτων άνω 2.000 κυβικών, όσοι διαθέτουν σκάφη άνω των οκτώ μέτρων, αεροσκάφη και πισίνες,καθώς και κάτοικοι εξωτερικού. Δεν θα δοθεί για επαγγελματική στέγη, καθώς και σε ιδρύματα, οργανισμούς και νομικά πρόσωπα, κερδοσκοπικά ή μη.
Keywords
Τυχαία Θέματα