«ακαδημια διαφανειας» απο τον καθηγητη της «χρυσης» μκο

Της Βασιλικής Σιούτη
Τη δημιουργία «Ακαδημίας Διαφάνειας» που θα εκπαιδεύει δημόσιους λειτουργούς για «την πάταξη της διαφθοράς» ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες η αρμόδια γενική γραμματεία του υπουργείου Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας. Εμπνευστής της ο καθηγητής της νομικής, Σπ.Φλογαίτης, φίλος πολλών νυν και πρώην υπουργών, που έχει διοριστεί σε δημόσιες θέσεις, τόσο επί κυβερνήσεων Ν.Δ, όσο και επί ΠΑΣΟΚ
και που επιχορηγήθηκε με εκατομμύρια ευρώ ως ΜΚΟ για έργα όπως η «Νομική μεταρρύθμιση στο Αφγανιστάν» και η «Καταπολέμηση της διαφθοράς στο Λίβανο», σύμφωνα με τα αρχεία του υπουργείου Εξωτερικών .

Η «Ακαδημία Διαφάνειας» που σχεδιάζεται να λειτουργήσει τον Οκτώβριο για να εκπαιδεύσει δημοσίους λειτουργούς από καθηγητές και δικαστικούς, σχετίζεται με τη ΜΚΟ του κ. Φλογαίτη. Όσο για τους πόρους της, υπάρχει μάλλον…αδιαφάνεια, αφού τόσο ο αρμόδιος γ.γ του υπ. Δικαιοσύνης, Γ. Σούρλας, όσο και οι εκπρόσωποι της «Ακαδημίας», όταν ρωτήθηκαν δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν καθώς είπαν ότι δεν το γνωρίζουν ακόμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα