ΑΦΑΙΜΑΞΗ 500.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων, το “κόψιμο” αυτό αναμένεται να αποφέρει στα ταμεία το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, το οποίο, όμως, θα… χρεωθεί στους ασθενείς, που θα κληθούν να το πληρώσουν από την τσέπη τους, χωρίς καν να ερωτηθούν εάν έχουν τη δυνατότητα να θυσιάσουν το έτσι κι αλλιώς πενιχρό εισόδημά τους.
Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι ασφαλισμένοι που έρχονται σε απόγνωση, όταν, πηγαίνοντας στο φαρμακείο της γειτονιάς τους για να προμηθευτούν τα φάρμακα που χρειάζονται,
διαπιστώνουν ότι το ασφαλιστικό τους ταμείο δεν τα καλύπτει.  
Τα φάρμακα που πλέον καλούνται να πληρώσουν οι ασθενείς από την τσέπη τους είναι ευρείας χρήσης και κατανάλωσης και καλύπτουν μεγάλο φάσμα παθήσεων. Αφορούν κυρίως παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιβηχικά σιρόπια, αλοιφές, αλλά και φάρμακα για το κυκλοφορικό, την παχυσαρκία, την άνοια και ψυχοφάρμακα.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τις λίστες που εγκρίθηκαν και ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας και οι οποίες ισχύουν εδώ και περίπου ένα μήνα, τα φάρμακα που θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων αφορούν το 1/6 των φαρμάκων που κυκλοφορούν στη χώρα μας και τα οποία υπολογίζονται συνολικά σε 6.500. Συγκεκριμένα, απ’ αυτά τα 1.150, τα 734 είναι μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, οι τιμές των οποίων δεν είναι υψηλές, καθώς κυμαίνονται από 0,50 ευρώ έως και τρία ευρώ και δεν απαιτούν συνταγή γιατρού και τα 415 είναι φάρμακα που εντάσσονται στην αρνητική λίστα. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτά είναι πιο ακριβά, όπως για παράδειγμα τα φάρμακα για το αδυνάτισμα, που κοστίζουν 80 ευρώ, κι αυτά για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, που κοστίζουν 50 ευρώ και φυσικά απαιτούν ιατρική συνταγή.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα