Wikileaks:«εισβολη» της cia σε κινητα, τηλεορασεις και μυστικη βαση στη φρανκφουρτη αποκαλυπτει το wikileaks

απο το https://www.thepressproject.gr/

Το πρώτο πλήρες μέρος με την κωδική ονομασία Zero Year («Έτος Μηδέν») αποτελείται από 8.461 έγγραφα και αρχεία που αποκτήθηκαν από απομονωμένο δίκτυο εντός των μυστικών υπηρεσιών της CIA στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια. To Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα το torrent με το οποίο μπορεί ο καθένας να αποκτήσει πρόσβαση στα εγγραφα,
αλλά και τον κωδικό που απαιτείται για το «ξεκλείδωμα» τους.

Όπως αναφέρει το Wikileaks, πρόσφατα η CIA έχασε τον έλεγχο του οπλοστασίου της που περιελάμβανε ιούς και κακόβουλο λογισμικό μέσω τον οποίων αποκτούσε πρόσβαση σε απομακρυσμένες συσκευές. Το wikileaks έχει στη διάθεσή του αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες γραμμές κώδικα που αποκαλύπτει το μέγεθος της δυνατότητας της υπηρεσίας στο χάκινγκ. Το αρχείο αυτό φαίνεται να έχει διακινηθεί μεταξύ πρώην κυβερνητικών χάκερ και ειδικών εργολάβων, ένας εκ των οποίων το διέρρευσε στο Wikileaks.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το πρώτο «κύμα» των απορρήτων εγγράφων της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, από το 2001 η CIA έχει αναλάβει πολλές αρμοδιότητες της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) και έχει προχωρήσει, εκτός από την κατασκευή του δικού της στόλου drone, και σε άλλα είδη αντικατασκοπίας, όπως στην στρατολόγηση χάκερς. Η υπηρεσία των χάκερς δεν είναι υποχρεωμένη να αποκαλύπτει τις αμφιλεγόμενες επιχειρήσεις της στην NSA.

Μέχρι το τέλος του 2016 η υπηρεσία των χάκερς της CIA (που επίσημα υπάγεται στο Center for Cyber Intelligence - CCI) είχε στην διάθεσή της περισσότερους από 5.000 αναλυτές και είχε παράγει περισσότερα από 100 συστήματα hacking (δούρειους ίππους, ιούς, ιούς που μεταδίδονται μέσω email κ.λπ.) Ως ένδειξη του έργου των χάκερ αξίζει να σημειωθεί ότι οι γραμμές κώδικα που παράχθηκαν είναι περισσότερες από αυτές που χρησιμοποιεί το Facebook για να λειτουργήσει. Στην πραγματικότητα η CIA δημιούργησε «τη δική της NSA» που είχε ακόμα λιγότερες υποχρεώσεις λογοδοσίας και καμία υποχρέωση δημόσιας απάντησης.

«Ο κίνδυνος πολλαπλασιασμού του διαδικτυακού οπλοστασίου είναι υπαρκτός. Μπορεί μάλιστα να γίνει εύκολα η σύγκριση των παραδοσιακών όπλων και των νέων που εφαρμόζονται στον κυβερνοχώρο τα οποία αυξάνουν συνεχώς την τιμή τους στην αγορά της εμπορίας όπλων. Η σημασία όμως της διαρροής του “Έτους Μηδέν” επεκτείνεται πολύ πέραν της επιλογής κυβερνοπολέμου και κυβερνοειρήνης. Η σημερινή αποκάλυψη του Wikileaks έχει εξαιρετική πολιτική και νομική σημασία και φυσικά εγείρει ζητήματα εγκληματικότητας» δήλωσε σχετικά ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ
Keywords
Τυχαία Θέματα