Unicef: εμβολιασμενα τα προσφυγοπουλα που θα ενταχθουν στα ελληνικα σχολεια

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την επικείμενη έναρξη μαθημάτων ένταξης στα σχολεία, των παιδιών προσφύγων που διαμένουν στη χώρα μας προχώρησε η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF.

Η οργάνωση επισημαίνει πως, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, τα μαθήματα για τα προσφυγόπουλα θα είναι απογευματινά, 2-6μμ, ενώ τονίζει ότι, αντίθετα με τις
ανησυχίες που εκφράζονται, τα παιδιά θα είναι εμβολιασμένα και η καλή υγειονομική τους κατάσταση διασφαλίζεται ήδη στα κέντρα φιλοξενίας.
"Τα παιδιά ανεξάρτητα με το που βρίσκονται ή από πού προέρχονται, είναι πάνω απ’ όλα παιδιά" υπογραμμίζει η UNICEF και υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από το Άρθρο 2 της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού "Το Άρθρο 2 της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού που έχει επικυρώσει η χώρα μας, καθορίζει ότι κάθε παιδί έχει δικαιώματα, ανεξάρτητα από το ποιο είναι, που ζει, τι κάνουν οι γονείς του, τι γλώσσα μιλάει, ποια είναι η θρησκεία του, αν είναι αγόρι ή κορίτσι, ποιες είναι οι παραδόσεις του, αν έχει κάποια αναπηρία, αν είναι πλούσιο ή φτωχό. Κανένα παιδί δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται άδικα για κανένα λόγο" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα