Pj harvey - the wheel


Η προσφυγική κρίση, τα ασυνόδευτα ανήλικα, τα παιδιά των πολέμων. Τα παιδιά που έφυγαν από τη φρίκη των εμφυλίων συρράξεων και χάθηκαν.

Τα στοιχεία της Europol μιλούν από μόνα τους. Πάνω από 10.000 παιδιά προσφύγων που ταξίδευαν ασυνόδευτα, χάθηκαν στην Ευρώπη τους τελευταίους 18 μήνες. Τα στοιχεία αυτά, τα οποία δημοσίευσε στο Διαδίκτυο η βρετανική εφημερίδα The Observer, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο το γραφείο Τύπου της Europol, διατυπώνοντας φόβους ότι πολλά εξ αυτών έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης και σεξουαλικής
κακοποίησης από το οργανωμένο έγκλημα που καπηλεύεται την προσφυγική κρίση.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Europol διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο αριθμός αυτός προκύπτει κυρίως βάσει των πληροφοριών που έδωσαν οι ευρωπαϊκές χώρες ή είναι διαθέσιμες δημοσίως, για παράδειγμα στο Διαδίκτυο. Παρόλα αυτά, οι ΜΚΟ κάνουν λόγο για μη υπολογίσιμο αριθμό αγνοούμενων ανηλίκων. Το 27% των προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στην Ευρώπη άλλωστε μέσα στο 2015, είναι παιδιά. Και μιλάμε για πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους συνολικά.
Το νέο τραγούδι και κλιπ της PJ Harvey είναι εμπνευσμένο από την προσφυγική κρίση και το πώς βιώνεται στα Βαλκάνια. Η Αγγλίδα τραγουδίστρια βρέθηκε στο Κόσοβο αλλά και στα σύνορα της Ελλάδας με Σκόπια και Σερβία και μαζί με τον συνεργάτη της, φωτογράφο και σκηνοθέτη Seamus Murphy, γύρισαν πλάνα για το "The Wheel".
Keywords
Τυχαία Θέματα