O δενδιας επιμενει στα «μεμονωμενα περιστατικα ρατσιστικης βιας» απο την αστυνομια

Ο κ. Δένδιας μίλησε σε εφημερίδα της Σερβίας, και όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα καταγγελθέντα περιστατικά ρατσιστικής βίας από αστυνομικούς, έσπευσε να δηλώσει ότι «το έργο των αστυνομικών δεν μπορεί να εκτιμηθεί με βάση 15 περιστατικά, αλλά στο σύνολό του».

Το σχετικό δημοσίευμα από το ΑΠΕ, χωρίς άλλα δικά μας σχόλια:
"Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ξενοφοβική" τονίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Danas" του Βελιγραδίου.
Η συνέντευξη, που δημοσιεύεται
στο σημερινό φύλο, με τίτλο "Η Αθήνα αποφασιστική κατά του ρατσισμού" ασχολείται κυρίως με τα θέματα ρατσιστικής βίας που παρατηρούνται στα σώματα ασφαλείας.
Κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων και του ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για 15 περιστατικά, όπου υπάρχουν ενδείξεις για χρήση βίας με ρατσιστικά κριτήρια από την πλευρά αστυνομικών εναντίον μεταναστών, ο κ. Δένδιας τονίζει: "Κανένας δεν θα απαλλαγεί των ευθυνών. Οι κυρώσεις για όσους παραβιάζουν το νόμο είναι πολύ αυστηρές και οι αστυνομικοί που είχαν εμπλακεί σε περιστατικά ρατσιστικής βίας αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο απόλυσης μέσα από την πειθαρχική επιτροπή που εξετάζει τις υποθέσεις".
Keywords
Τυχαία Θέματα