Documento: ενα σκασμο λεφτα με θαλασσοδανεια πηρε η οικογνεια μητσοτακη για τον κηρυκα χανιων

Τα δάνεια της "ΚΗΡΥΞ ΑΕ", της οποίας κύριος μέτοχος είναι ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος αναγκάστηκε να τα ρυθμίσει μετά τη γενική κατακραυγή και την πρόσφατη εξεταστική στη Βουλή, επαναφέρει στο προσκήνιο το ρεπορτάζ του Documento προκαλώντας την οξεία επίθεση της ΝΔ στην εφημερίδα.
Όπως υπενθυμίζει το ρεπορτάζ
της εφημερίδας:

Η εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων», στην οποία είναι μέτοχος κατά το 60% ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, πήρε δάνεια από δύο Τράπεζες με όρους που χαρακτηρίζονται ως «ασυνήθιστοι για τα τραπεζικά δεδομένα» από τη Τράπεζα της Ελλάδος. Για το ένα, δε, από αυτά τα δάνεια, δεν κατέβαλε ούτε ένα ευρώ επί έντεκα χρόνια χωρίς η τράπεζα να το καταγγείλει ενώ για τμήμα των δανείων υπάρχει έλλειψη εξασφαλίσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως υπενθυμίζει το ρεπορτάζ, οι ρυθμίσεις των δανείων έγιναν αφού συστάθηκε η Εξεταστική Επιτροπή για τα (θαλασσο)δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ και αποκαλύφθηκε η σκανδαλώδης χορήγηση και κυρίως η μη πληρωμή. Ακόμη και οι ρυθμίσεις αυτές είναι σκανδαλώδεις αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δίνει 3.000 ευρώ για δύο χρόνια (!) και το 2018 τα υπόλοιπα 600.000 αλλά έχει ταυτόχρονα τη δυνατότητα να προχωρήσει σε νέα ρύθμιση (σ.σ.: κλασική σύμβαση τύπου balloon).

Τα δύο δάνεια:

Ο «Κήρυκας Χανίων», όπως έγινε γνωστό πρόσφατα, έλαβε δάνειο ύψους 2.150.000 ευρώ από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, με όρους που παραβιάζουν τους πολλαπλούς κανόνες που ισχύουν για τις δανειοδοτήσεις. Συγκεκριμένα: Την περίοδο που συνήφθη το δάνειο, διευθύνων σύμβουλος του «Κήρυκα» ήταν ο Ευάγγελος Σπανουδάκης ο οποίος, την ίδια περίοδο, ήταν και διευθύνων σύμβουλος της «Αναπτυξιακής Α.Ε.» στην οποία συμμετέχει και η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα! Επιπλέον, ένα μεγάλο πόσο από το δάνειο, ύψους 554.000 ευρώ, που δόθηκε για την κατασκευή κτηρίου, δεν κατευθύνθηκε προς τον σκοπό για τον οποίο δόθηκε το δάνειο, αλλά για σκοπούς που παραμένουν αδιευκρίνιστοι. Σημειώνεται ότι η εταιρεία του κ. Μητσοτάκη δεν είχε καμία εκδοτική δραστηριότητα και είχε αρνητική καθαρή θέση, σύμφωνα με όσα αναφέρει η έκθεση ειδικής έρευνας της ΤτΕ που συντάχθηκε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα