Deutsche bank: όταν μια τραπεζα γινεται... εφιαλτης

Από εκείνες τις μέρες του 2008, που η Deutsche Bank αναδεικνυόταν στην τριάδα των σημαντικότερων επενδυτικών τραπεζών του πλανήτη, μέχρι προχθές, που ο επικεφαλής σύμβουλος του Τούρκου προέδρου πρότεινε μέσω Twitter στον Ταγίπ Ερντογάν να την αγοράσει μέσω ενός fund του Τουρκικού Δημοσίου που δεν υπάρχει, η απόσταση είναι
δραματική - κι ας έχουν περάσει μόλις οκτώ χρόνια, διάστημα πολύ μικρό για έναν τραπεζικό οίκο που ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 150 του χρόνια.

Το σύμβολο του γερμανικού ονείρου για τη δημιουργία κολοσσών της τάξης του “Κόσμος Α.Ε.” έχει γίνει εφιάλτης, όπως επιμένει να τη χαρακτηρίζει τις τελευταίες μέρες ο γερμανικός Τύπος. Η τιμή της μετοχής της έχει γκρεμιστεί στα τάρταρα, κάποιοι στις αγορές ποντάρουν στη χρεοκοπία, οι φήμες ότι το γερμανικό κράτος θα επέμβει για να τη σώσει δίνουν και παίρνουν, σε σημείο ώστε να αναγκάζεται τόσο η διοίκηση της τράπεζας όσο και η γερμανική κυβέρνηση να βγαίνουν και να τις διαψεύδουν. Και βεβαίως η διάψευση κάνει τις φήμες αυτές να φτάνουν και στα αυτιά όσων δεν τις είχαν ακούσει αρχικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα