Cyborg: εμφυτευματα μικροτσιπ αρχικα σε "εθελοντεσ" εργατες

Η σύριγγα «κυλάει» μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη. Στη συνέχεια, με ένα κλικ, ένα μικροτσίπ εγχέεται στο χέρι του εργαζόμενου. Ένα ακόμη «cyborg» δημιουργήθηκε.
Με αυτόν τον ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο ξεκινά το δημοσίευμα των «Los Angeles Times» για την πρακτική εμφυτευμάτων μικροτσιπ σε εργαζόμενους από εταιρείες.
Αυτό που θα μπορούσε να εκληφθεί ως δυστοπία στους χώρους εργασίας, είναι σχεδόν ρουτίνα για την σουηδική start-up, «Epicenter», η οποία δραστηριοποιείται ως «εργαστήριο» για άλλες νέες επιχειρήσεις.
Η εταιρεία εμφυτεύει στους εργαζόμενούς της μικροτσίπ σε μέγεθος κόκκων ρυζιού που λειτουργούν ως κάρτες για να ανοίγουν πόρτες, να λειτουργούν εκτυπωτές ή για αγορές με μια κίνηση του χεριού.

«Το μεγαλύτερο όφελος, πιστεύω, είναι η ευκολία», δήλωσε ο Πάτρικ Mesterton, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της «Epicenter». Ως απόδειξη, ξεκλειδώνει μια πόρτα απλώς κουνώντας το χέρι του κοντά της. «Αντικαθιστά ουσιαστικά πολλά πράγματα που έχετε, άλλες συσκευές επικοινωνίας, είτε πρόκειται για πιστωτικές κάρτες ή για κλειδιά.».
Keywords
Τυχαία Θέματα