CONTAR:ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ,Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ BLOGS ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Μεγαλεία για τον ελληνικό Τύπο. Η Ανγκελα Μέρκελ είναι τακτική αναγνώστρια ελληνικών εφημερίδων, ενώ ο Ολι Ρεν γνωρίζει ακόμα και τι "ανεβαίνει" στα δημοφιλή, ελληνικά μπλογκ. Την αναπάντεχη αυτή διαπίστωση έκαναν πρόσφατα οι συνομιλητές τους της ελληνικής κυβέρνησης.
Είναι αδύνατο να περιφράξουμε την πληροφορία που μεταδίδεται δια του Τύπου για να την κρατήσουμε εντός
Ελλάδας. Ετσι γινόταν πάντα: οι διπλωματικές και οι μυστικές υπηρεσίες, όπως δείχνουν τα αρχεία του Foreign Office ή του State Department, συγκέντρωναν πληροφορίες απ' τις εφημερίδες και τις μετέδιδαν στις πρωτεύουσές τους. Χάρη στο Wikileaks μάθαμε πως αυτό εξακολουθεί να ισχύει και, μάλιστα, η πλειοψηφία των απόρρητων τηλεγραφημάτων των Αμερικανών πρακτόρων και διπλωματών που αποκαλύφθηκαν δεν ήταν παρά συρραφές δημοσιευμάτων.
Συμπεραίνει κανείς πως η καθημερινή επισκόπηση του Τύπου μιας χώρας είναι απαραίτητη για κάθε σημαντική δραστηριότητα, είτε αυτή αφορά στην άσκηση πολιτικής και διπλωματίας είτε στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα