Avantis suites hotel-ερετρια: απολυθηκε γιατι διεκδικησε ανθρωπινες συνθηκες δουλειας

Με την απόλυσή της απάντησε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Avantis suites Hotel» στην Ερέτρια, Γ. Κάλφας, στην παρέμβαση της προέδρου της Ενωσης ιδιωτικών Υπαλλήλων Ασημίνας Καραμπέτσου και εργαζόμενης στο ξενοδοχείο, που διεκδίκησε εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης, τήρηση των ωραρίων, των προγραμμάτων και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους. Τα αιτήματα που διατύπωσε η συνδικαλίστρια ο εργοδότης τα χαρακτήρισε «κομμουνιστική λογική»!
Η απόλυση της συνδικαλίστριας έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων από σωματεία και εργαζόμενους άλλων κλάδων της περιοχής. Αλληλέγγυα στον αγώνα
για την ακύρωση της απόλυσης της συναδέλφου δηλώνει με ανακοίνωσή της η Ενωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας. Καταδικάζει «τόσο την απαράδεκτη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου της Ερέτριας "Avantis suites Hotel", όσο και την επικίνδυνη άποψή του ότι "πρόκειται για κομμουνιστική λογική η συλλογική διεκδίκηση ανθρώπινων όρων εργασίας". Τέτοιες ενέργειες και λογικές εργοδοτών δεν πρέπει να μένουν χωρίς "συλλογική απάντηση"», υπογραμμίζει.
Keywords
Τυχαία Θέματα