92ΤΟΝΟΙ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ,ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

Ενενήντα δύο τόνοι κηπευτικών οδηγήθηκαν χθες στις χωματερές από αγρότες της Μεσσαράς Ηρακλείου οι οποίοι καταγγέλλουν τις αθρόες και ανεξέλεγκτες εισαγωγές από τρίτες χώρες που «βαπτίζονται» ελληνικά και εκτοπίζουν την ντόπια παραγωγή. «Είμαστε καταχρεωμένοι σε τράπεζες και συνεταιρισμούς και τα προϊόντα μας είναι στα αζήτητα ή πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές. Οι καλλιέργειες και η τοπική οικονομία στην άλλοτε πλουτοπαραγωγική περιοχή της Μεσσαράς υπέστησαν «κραχ».Χιλιάδες νοικοκυριά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης»
δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του Νομού Ηρακλείου Γιώργος Ντισπυράκης.Ο ίδιος αποκάλυψε ότι χθες μέσα σε λίγες ώρες πετάχτηκαν στις χωματερές από αγρότες του Τυμπακίου και των Μοιρών 3.700 κλούβες ντομάτας, που ισοδυναμούν με 92 τόνους.Οι ντομάτες, όπως εξήγησε, ήταν στα αζήτητα. Ωστόσο, οι 200 κλούβες που προωθήθηκαν χθες στην αγορά πουλήθηκαν στην εξευτελιστική τιμή των 13 έως 35 λεπτών, όταν το κόστος παραγωγής είναι 82 λεπτά το κιλό.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα