1.727 καταγεγραμμενες αυτοκτονιες και αποπειρες μεσα σε δυο χρονια στην ελλαδα-αυτη ειναι η μαστιγα της εποχης μας


ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΛΌΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ-ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΠΕΡΙΤΡΑΝΟ ΤΡΟΠΟ.
Διαβιβάστηκαν στη Βουλή τα στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών (που έχουν τελεστεί ή και απόπειρες) την τριετία 2009-2011
πανελλαδικά.
Πρόκειται για τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που δείχνουν ότι οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες αυτοκτονίας ανήλθαν σε 1.727 την περίοδο από το 2009 έως 10.12.2011.
Μάλιστα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα περιστατικά αυτοκτονίας είναι αυξημένα σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.
Ειδικότερα, συνολικά το 2009 οι περιπτώσεις αυτοκτονιών (τελεσμένες - απόπειρες) ανήλθαν σε 507, ενώ το 2010 παρουσίασαν σημαντική αύξηση της τάξης του 22,5%, φθάνοντας στις 622 και, παρέμειναν περίπου στο ίδιο επίπεδο, το 2011, καθώς, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία έως τις 10 Δεκεμβρίου, τα άτομα που έθεσαν ή αποπειράθηκαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους, ανήλθαν σε 598.
Αναλυτικά, τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, οι περιπτώσεις αυτοκτονιών (τελεσμένες και απόπειρες) έχουν, ανά περιφέρεια, ως εξής:
Keywords
Τυχαία Θέματα