1,3 εκατομμυρια υποπτα αφμ!

του Μάνου Κακλαμάνου

Mια τεράστια βάση δεδομένων, με το σύνολο των ΑΦΜ (φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων) που έχουν εμπλακεί σε όλες τις λίστες ύποπτων για φοροδιαφυγή -Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, Μπόργιανς κ.λπ.- έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών ως ένα «υπερ-όπλο» στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Αυτή η βάση, που συνολικά περιλαμβάνει 1,3 εκατομμύρια ύποπτα ΑΦΜ, θα λειτουργήσει
ως «εργαλείο» με το οποίο θα γίνουν οι διασταυρώσεις και των 10.588 ονομάτων Ελλήνων καταθετών σε ελβετικές τράπεζες που περιλαμβάνει η καινούρια λίστα (Μπόργιανς), την οποία παρέδωσαν στην Ελλάδα οι φορολογικές αρχές της βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Ηδη, το υπουργείο Οικονομικών -σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης και με αιχμή τη γενική γραμματεία για την καταπολέμηση της διαφθοράς- έχει δομήσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο, τεσσάρων συγκεκριμένων βημάτων, βάσει του οποίου θα διενεργούνται στο εξής οι έλεγχοι κατά της φοροδιαφυγής. Αυτή ακριβώς η συγκροτημένη προεργασία δίνει στον υπουργό Αναπληρωτή Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, την αισιοδοξία να τονίζει στους στενούς του συνεργάτες ότι «το επόμενο διάστημα θα έχουμε εκπλήξεις στον τομέα της φοροδιαφυγής».
Keywords
Τυχαία Θέματα