Υπόθεση Siemens: Φενάκη και ο πόλεμος κατά της διαφθοράς

Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν το φιάσκο και η φαρσοκωμωδία με την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης για τα μαύρα ταμεία της Siemens και τις μίζες σε δημόσιους λειτουργούς συνέβαιναν επί των ημερών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τώρα το Μαξίμου υπό τον Τσίπρα συμπεριφέρεται σαν αθώα περιστερά και εξοργίζει το κοινό αίσθημα που παρουσιάζεται δήθεν εξοργισμένο με τα όσα συμβαίνουν στη Δικαιοσύνη για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της νεότερης και σύγχρονης πολιτικής

ιστορίας της χώρας.

Δεν έχει νόημα να μπει κανείς σε λεπτομέρειες. Το μπαλάκι των ευθυνών ανάμεσα στις υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών και του Δικαιοσύνης πρέπει να αφήνει παγερά αδιάφορους τους πολίτες. Η ουσία είναι μία. Επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, Τσίπρα και Καμμένου μια γερμανική εταιρεία κολοσσός που ευθύνεται για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και τη διαφθορά τμήματος της κρατικής μηχανής μας γελοιοποιεί και ως χώρα από πάνω με το φιάσκο της υπόθεσης στα ελληνικά δικαστήρια.

Αυτό είναι γεγονός και δεν επιδέχεται της παραμικρής αμφισβήτησης. Αυτό είναι γεγονός που συνέβη επί των ημερών της πρωθυπουργίας Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η πολιτική (τουλάχιστον η πολιτική) ευθύνη γι’ αυτό το φιάσκο της ανήκει εξ’ ολοκλήρου. Τελεία.

Η Siemens και τα μαύρα ταμεία της που διοχέτευαν μάρκα, ως αντάλλαγμα για τις διάφορες κομπίνες που πλήρωσε πανάκριβα ο Ελληνικός λαός, στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ κατ’ ομολογία Τσουκάτου (αλλά και Μαντέλη, η υπόθεση του οποίου είναι ένα ακόμα δικαστικό φιάσκο) και έριξε βαριές σκιές και για τα ταμεία της ΝΔ, επιχειρείται να συγκαλυφθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Επί Τσίπρα και Καμμένου και οι κυβερνώντες οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λογοδοτήσουν απέναντι στον ελληνικό λαό. Τελεία και παύλα.

Τα τερτίπια για το αν έγινε ή όχι η μετάφραση, αν επιδόθηκε έγκαιρα κλπ, ας τα βρουν μεταξύ τους στην κυβέρνηση. Άλλωστε το ίδιο σκηνικό παίχτηκε στα ίδια πάλι υπουργεία και με την απόδραση Καραβέλα επί κυβέρνησης Καραμανλή. Αλλά κανένας δεν ασχολήθηκε με διαδικαστικές λεπτομέρειες. Χρεώθηκε η πολιτική ευθύνη και το πολιτικό κόστος στην τότε κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτό είναι το σωστό. Αυτό πρέπει να συμβεί και τώρα για όποιον διαθέτει ευθιξία και εντιμότητα και δεν είναι «παχύδερμο». Δεύτερη γνώμη δεν μπορεί να υπάρχει σ’ αυτό.

Η εξέλιξη της υπόθεσης με το σκάνδαλο της Siemens έρχεται να καταδείξει περίτρανα πόσο φούμαρα και λόγια του αέρα ήταν τα προεκλογικά συνθήματα του Τσίπρα για το παλιό πολιτικό σύστημα, οι κραυγές του κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Απεδείχθη με γεγονότα πως είναι μέρος αυτής της γάγγραινας και δεν είναι η λύση τους ο Τσίπρας.

Και κάτι τελευταίο. Όταν διαπραγματεύεσαι τόσες πολλές ώρες «στα τέσσερα» που θα έλεγε και ο συνομιλητής του πρωθυπουργού Τσίπρα και πρώην «συνεταίρος» του Καμμένου, Νίκος Νικολόπουλος, όταν τα δίνεις όλα στους δανειστές και πρώτα απ’ όλα στους Γερμανούς, στη Μέρκελ και το Σόιμπλε, όταν υπογράφεις τρίτο μνημόνιο και το ένα μνημονιακό μέτρο μετά το άλλο κατά παράβαση ακόμα και των προεκλογικών υποσχέσεων του προηγούμενου Σεπτεμβρίου, όταν κάνεις τα πάντα για να έχεις την εύνοια των πολιτικών αφεντικών της κάθε Siemens, μήπως είναι απλά μια φυσιολογική εξέλιξη να «χάνεσαι στη μετάφραση» και ένα τέτοιας ολκής σκάνδαλο να οδεύει προς παραγραφή με την υπογραφή σου κ. Τσίπρα;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα