Υπό έλεγχο η φωτιά στις Σπέτσες – Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες

12:59 2/8/2017 - Πηγή: Antinews

Μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν πλέον να οριοθετήσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, στις Σπέτσες.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων, ενώ σε κάποια στιγμή πέρασε μέσα από οικισμό που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς, όμως, να έχουν αναφερθεί ζημιές στην Πυροσβεστική.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 49 ατόμων, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Η μεγάλη φωτιά ανάγκασε πολλούς

από τους λουόμενους στην παραλία των Αγίων Αναργύρων να διαφύγουν με θαλάσσια ταξί, καθώς το μέτωπο πλησίαζε απειλητικά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτό που προκάλεσε ανησυχία ήταν το γεγονός ότι καγόταν δασική έκταση, μέσα στην οποία υπάρχουν διάσπαρτες πολλές εξοχικές κατοικίες.

«Η φωτιά πέρασε μέσα από 10 με 11 εξοχικές κατοικίες και ευτυχώς δεν κάηκαν, δεν υπέστησαν ζημιές. Αν δεν προλάβουμε μέχρι το βράδυ να την ελέγξουμε, θα βρεθούμε μπροστά σε μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση, καθώς θα πάει προς τον οικισμό. Ας ευχηθούμε ότι θα τα καταφέρουμε» δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης, και οι μαύροι καπνοί κάλυψαν αμέσως τον ουρανό πάνω από την περιοχή Ντάπια, ανάμεσα στο παλιό και το νέο λιμάνι.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα