Υπηρεσιακοί υπουργοί τουλάχιστον στα υπουργεία Εσωτερικών και Επικρατείας

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι στην προεκλογική περίοδο είθισται να τοποθετούνται υπηρεσιακοί υπουργοί σε κρίσιμα για τις εκλογές υπουργεία, όπως τα Υπουργεία Εσωτερικών και Τύπου, ή ακόμα και τα Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως (Προστασίας του Πολίτη ονομάζεται σήμερα)

Για παράδειγμα ενόψει των εκλογών του 2004 παραιτήθηκαν οι υπουργοί

του ΠΑΣΟΚ Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδης και Τύπου και Μ.Μ.Ε. Χ. Πρωτόπαπας και στις θέσεις τους διορίσθηκαν ο κ Αλιβιζάτος και Ρωμαίος, αντίστοιχα.

Αντιστοίχως ενόψει των εκλογών του 2007 παραιτήθηκαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος και Τύπου Θ. Ρουσόπουλος και αντικαταστάθηκαν από τους κ. Σπύρο Φλογαΐτη  και Ροδόλφος Μoρώνης.

Επιβάλλεται λοιπόν όχι μόνο από το έθιμο, αλλά και από το ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα στο οποίο διεξάγονται οι τωρινές εκλογές η αντικατάσταση τουλάχιστον του υπουργού Εσωτερικών και του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου. Για να μην πούμε και των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη στο οποίο μάλιστα ηγείται πολιτικός που είχε διακηρύξει την επιθυμία του να ηγηθεί στο ΠΑΣΟΚ.

Ιδιαίτερα επιβάλλεται η αντικατάσταση του κ. Π. Καψή, ο οποίος ελέγχει όλα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης (τηλεόραση, αθηναϊκό πρακτορείο, ραδιόφωνα κλπ) και είναι γνωστός για την συγκεκριμένη πολιτική του τοποθέτηση στο ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα