Υπέρ της παραμονής στην ΕΕ οι Βρετανοί

Δύο μήνες πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ, μια νέα δημοσκόπηση της εφημερίδας Daily Telegraph δείχνει προβάδισμα της φιλοευρωπαϊκής ψήφου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 51% είναι υπέρ

του «Ναι» και το 43% υπέρ του «Όχι», ενώ αν ληφθεί υπ' όψιν το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν, η διαφορά μειώνεται σε 51% έναντι 46%.

Το ποσοστό συμμετοχής όλων όσων λένε ότι θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν υπέρ του Brexit παραμένει αναλλοίωτο στο 70% και σύμφωνα με τους δημοσκόπους έχει φθάσει στο ανώτατο όριο, αντιθέτως με το ποσοστό αυτών που δηλώνουν αποφασισμένοι να προσέλθουν στην κάλπη και να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη, το οποίο έχει φθάσει το 66% και βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Στην ερώτηση για το ποιό αποτέλεσμα θεωρούν σίγουρο, το 57% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση της εφημερίδας απαντούν ότι θα υπερισχύσει το «Ναι» στην Ευρώπη και μόλις το 22% πιστεύουν ότι θα κερδίσει το Brexit. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το «Ναι» στην Ευρώπη έχει πολύ μεγαλύτερη απήχηση στο 20% των αναποφάσιστων.

Στα τελευταία στάδια της εκστρατείας, το φιλοευρωπαϊκό στρατόπεδο επιδιώκει να κινητοποιήσει το σύνολο των ψηφοφόρων που δηλώνουν υπέρ της Ευρώπης και είναι στην πλειοψηφία τους νέοι 18-35 ετών. Στην Ντάουνινγκ Στριτ και στην διακομματική καμπάνια Stronger In Europe εκτιμούν ότι το δημοψήφισμα έχει ήδη κριθεί και θα είναι υπέρ της Ευρώπης.

Να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση έγινε πριν από τις δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα και το άρθρο του στην ίδια εφημερίδα. Ο αμερικανός πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της παραμονής της χώρας της ΕΕ, αναφέροντας επιχειρήματα που αφορούν τόσο την πολυσυζητημένη διατλαντική συμφωνία, όσο και θέματα ασφάλειας.

telegraph.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα