Υπαρκτός παραμένει ο κίνδυνος ποδοσφαιρικού Grexit

14:22 1/5/2015 - Πηγή: Antinews

Υπαρκτός παραμένει ο κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, FIFA και UEFA δεν είναι πλήρως ικανοποιημένες από τις αλλαγές που έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού στο αθλητικό νομοσχέδιο.


«Ο κίνδυνος του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διοργανώσεις έχει ελαχιστοποιηθεί. Δεν έχει όμως εκμηδενιστεί», δήλωσε εξάλλου ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

και συμπλήρωσε με νόημα ότι για οτιδήποτε αρνητικό συμβεί την ευθύνη θα φέρει πρωτίστως η ΕΠΟ και κατ’ επέκταση οι διεθνείς ομοσπονδίες.

Η Ομοσπονδία αντεπιτέθηκε με ανακοίνωσή της, σημειώνοντας πως μετά και τις επαφές του υφυπουργού με FIFA και UEFA «ήρθε ο καιρός να πούμε» πως είναι «επιδίωξή» του «να γίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο ο απόκληρος της Ευρώπης».

Σηκώνοντας το «γάντι», ο . Κοντονής απάντησε με δική του ανακοίνωση-καταπέλτη, με την οποία κατηγορεί την ΕΠΟ για «ανεύθυνη, εκβιαστική και παρελκυστική τακτική». Συμπληρώνει ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει όλα όσα συμφωνήθηκαν με την UEFA και αναφέρει επίσης «για ό,τι συμβεί στο εξής η ΕΠΟ έχει την απόλυτη ευθύνη».

Στο υπό συζήτηση αθλητικό νομοσχέδιο προστέθηκε νέα διάταξη για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η διάταξη προβλέπει ότι η ΕΠΟ λειτουργεί στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νομών του κράτους, και είναι πλήρως εναρμονισμένη με τα καταστατικά της FIFA και της UEFA.

Επίσης προβλέπεται ότι το μέτρο απαγόρευσης συμμετοχής σε διεθνείς αγώνες για τις ομάδες που κατηγορούνται για σοβαρά περιστατικά βίας, θα λαμβάνεται από τον υφυπουργό μετά από διαβούλευση με την UEFA, και θα ισχύει για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Διευκρινίζεται επίσης ότι, ειδικά για τη σεζόν 2015-2016, οι ΠΑΕ θα μπορούν μεν να αγωνίζονται σε εγκατάσταση που δεν διαθέτει σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και κλειστού κυκλώματος, αλλά υποχρεωτικά χωρίς την παρουσία θεατών.
www.skai.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα