Ξυπνήστε στη Συγγρού πριν είναι αργά…

Είναι πρωτοφανές στα μεταπολιτευτικά χρονικά της χώρας, να είναι σε εξέλιξη τόσο μεγάλες κινητοποιήσεις κοινωνικών ομάδων και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απουσιάζει.

Ουδείς υποστηρίζει ότι η Ν.Δ. πρέπει να είναι υπέρ του κλεισίματος των δρόμων, των μπλόκων στις εθνικές οδούς, των καταλήψεων εφοριών και δημοσίων κτιρίων. Ουδείς υποστηρίζει ότι η Ν.Δ. πρέπει άκριτα να αποδέχεται όλα τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων κοινωνικών ομάδων, αλλά οφείλει εκ του θεσμικού της ρόλου και προτάσεις να καταθέτει και να είναι στο πλευρό όσων διαμαρτύρονται.

Είναι έγκλημα να έχει

δοθεί εντολή από τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη να μην πάει κανένας βουλευτής του κόμματος στα μπλόκα των αγροτών. Κάλλιστα θα μπορούσαν να πάνε, να δηλώσουν ότι είναι δίπλα στα δίκαια, όπως είναι τα περισσότερα αιτήματά τους και να βάλουν τον αστερίσκο ότι δεν πρέπει να κλείνουν οι δρόμοι.

Ας πούμε ότι έχει ένα δίκιο η ηγεσία της ΝΔ όσον αφορά τα μπλόκα γιατί κλείνουν οι δρόμοι και μπλοκάρεται η εύρυθμη λειτουργία της χώρας κλπ. Όμως, η απουσία βουλευτών από την κινητοποίηση των αγροτών στο Σύνταγμα πως δικαιολογείται; Ούτε καν οι γνωστοί... υποστηρικτές των αγροτών που στο παρελθόν διαμαρτύρονταν και απειλούσαν με παραιτήσεις για αποφάσεις των κυβερνήσεων της Ν.Δ. δεν παραβρεθήκαν.

Επίσης, άλλο ένα αρνητικό πλήγμα για τη ΝΔ ήταν ο χειρισμός της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ντόρα Μπακογιάννη πήγε το βράδυ της Τετάρτης στο Υπουργείο Εξωτερικών και συνάντησε τον υπουργό Νίκο Κοτζιά, αλλά ουδείς έμαθε για τη συνάντηση και τι ειπώθηκε.

Την επομένη, ο Πάνος Καμμένος, από το βήμα της Βουλής, μας πληροφόρησε ότι συνομίλησε με την Ντόρα (ήταν στην Γερμανία στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια) επί 35 λεπτά. Άρα ενημερώθηκε πλήρως για το τι συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας με την Νατοϊκή συνδρομή. Και όμως, ο πρόεδρος του κόμματος Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Π. Καμμένο το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν άρχιζαν να διαρρέουν από το γραφείο της Ντ. Μπακογιάννη πως η συνομιλία τους ήταν 4-5 λεπτά…!

Το μπάχαλο, ωστόσο, είχε και συνέχεια. Από τη μια πλευρά η ΝΔ υποστήριζε επισήμως ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ με σκοπό να συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και από την άλλη, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας, έλεγε ότι δεν πίστευε ποτέ ότι θα υπήρχε κυβέρνηση που θα καλούσε το ΝΑΤΟ να αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα με γερμανό διοικητή στο Αιγαίο. Τι ακριβώς ισχύει;

Κι όλα αυτά, σε μια χρονική στιγμή, όπου η Τουρκία με νατοϊκή και γερμανική ομπρέλα πατάει πόδι στα χωρικά μας ύδατα.

Παρ' όλ' αυτά, οι γκάφες της ΝΔ συνεχίστηκαν. Κατά τη συζήτηση για την περίφημη τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η Ν.Δ. έδειξε πως δεν έχει συνοχή ως Κ.Ο. Από την ονομαστική ψηφοφορία απουσίασαν πολλοί βουλευτές της ΝΔ με πρώτο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Και η τελευταία- ελπίζουμε- γκάφα της εβδομάδας αφορά το επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη που πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι λόγοι που εκφωνεί, ειδικά στη Βουλή πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένοι. Δεν θα αναφερθούμε στην ουσία, αλλά σε ένα μεγάλο λάθος που έκανε.

Έκλεισε την ομιλία του με ένα απόσπασμα, από άρθρο που ήταν αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Βήματος. Ο λογογράφος προφανώς ή και ο ίδιος θεώρησε σκόπιμο να πάρει αυτούσιο το απόσπασμα χωρίς αναφορά στην πηγή. Και όχι μόνο αυτό, έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση και στους υπουργούς να τον κατηγορούν ότι είναι ταυτισμένος με τη διαπλοκή και παίρνει γραμμή από συστημικά ΜΜΕ.

Ξυπνήστε στη Συγγρού πριν είναι αργά…

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα