Ξένα ΜΜΕ: Πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση οι απολύσεις στο δημόσιο και οι περικοπές

Στον σχηματισμό της νέας δικομματικής κυβέρνησης αναφέρονται πολλά ξένα ΜΜΕ, τονίζοντας ότι η συνοχή της θα δοκιμαστεί σύντομα με «προκλήσεις» όπως οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και οι περαιτέρω περικοπές. Η Wall Street Journal επισημαίνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς τοποθέτησε πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νέο κυβερνητικό σχήμα, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, με αποτέλεσμα το

ΠΑΣΟΚ να έχει κεντρικό ρόλο πλέον στις καθημερινές εξελίξεις και στην πολιτική που εφαρμόζεται.

Στη συνέχεια, γίνεται λόγος για την συνοχή της νέας κυβέρνησης, η οποία θα δοκιμαστεί σύντομα με νέες προκλήσεις όπως οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και οι επιπρόσθετες περικοπές δαπανών. Το ΠΑΣΟΚ, γράφει η εφημερίδα, «επεσήμανε πως δεν θα δεχθεί και άλλη λιτότητα αν την απαιτήσουν οι δανειστές, προκειμένου να ισορροπήσουν το ”ναυάγιο” στις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και ένα πιθανό χρηματοδοτικό κενό στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της Ελλάδας». Τονίζει επίσης ότι «η δικομματική κυβέρνηση μπορεί να διστάσει να εφαρμόσει αντιλαϊκά μέτρα, που μπορεί να προκαλέσουν την μειωμένη κοινοβουλευτική της πλειοψηφία».

Οι New York Times επισημαίνουν το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη, «ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις και αντιμετωπίζει το δύσκολο έργο του να πιέσει για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες έχουν ζητηθεί από τους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας».

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323683504578565872341278836.html

http://www.nytimes.com/2013/06/25/world/europe/greece-prime-minister-shuffles-cabinet.html

Keywords
Τυχαία Θέματα