Βρίσκει τα βήματά της η ΝΔ

Να συστηματοποιήσει τις πολιτικές παρεμβάσεις του σχεδιάζει ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ παράλληλα θα εντατικοποιήσει την κριτική του προς την κυβέρνηση ειδικά στο πεδίο της διαπραγμάτευσής της με τους πιστωτές.

Η ΝΔ δείχνει σιγά – σιγά να βρίσκει τα βήματά της και έδειξε τα δόντια της στη Βουλή μετά από 45 ημέρες από την εκλογική της ήττα, υποχρεώνοντας την Ζωή Κωνσταντοπούλου

να συγκαλέσει τη Διάσκεψη των Προέδρων. Αυτή ήταν μια πρώτη μικρή, αλλά ιδιαίτερα συμβολική, νίκη που της δίνει και ψυχολογική πολιτική ανάσα.

Παράλληλα στα πλαίσια της ανασυγκρότησης του κόμματος, ετοιμάζονται πολλές πρωτοβουλίες, αφού πρώτα συγκροτηθεί το άτυπο 16 μελές Πολιτικό Συμβούλιο (15 μέλη συν τον Πρόεδρο του κόμματος), του οποίου τα τέσσερα αιρετά μέλη θα εκλεγούν την επόμενη εβδομάδα.

Αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα είναι μια πολύ καλή αφορμή για να σφυγμομετρήσουν οι πάντες τις διαθέσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δελφίνοι και οι αμφισβητίες, δηλ. τα κεντρικά πρόσωπα που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο νέο οργανόγραμμα, έχουν αποδοκιμάσει όλες τις σκέψεις που ακούστηκαν για «λευκή απεργία» και είπαν στους βουλευτές που τους υποστηρίζουν να συμμετάσχουν ενεργητικά σε όλα τα πεδία της κομματικής δραστηριότητας.

Η αναβάθμιση των οργάνων του κόμματος θα δώσει στον Αντ. Σαμαρά την ευκαιρία να βάλει σε εφαρμογή ακόμη πιο επιθετικά την τακτική του, που στόχο έχει να παρουσιάσει μια αποτελεσματική αντιπολίτευση έναντι της κυβέρνησης.

I.M.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα