Βρετανία: Έφτασε «η ώρα η καλή» για τα γκέι ζευγάρια

Μόλις το ρολόι σημάνει 12.01, πολλά ζευγάρια ομοφυλόφιλων στη Βρετανία θα κάνουν… ανάσταση. Κιαυτό επειδή ο πολυσυζητημένος νόμος για τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου τίθεται σε ισχύ.

Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στη Βρετανία περίμεναν εδώ και δεκαετίες το δικαίωμα να παντρευτούν. Όταν η ευκαιρία ήρθε, ορισμένοι είχαν ελάχιστες ημέρες για να σχεδιάσουν την σημαντικότερη στιγμή της ζωής τους. Οι Λονδρέζοι Sean Adl - Tabatabai

και Sinclair Treadway ήταν οι πρώτοι που έσπευσαν να γραφούν στα σχετικά μητρώα, θέλοντας να γίνουν μέρος της ιστορίας. Έτσι, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής θα έχουν νομιμοποιήσει τη σχέση τους.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου τα δύο τρίτα των Βρετανών εγκρίνουν τους γκέι γάμους. Η υποστήριξη είναι υψηλότερη μεταξύ των νέων, ενώ στην χώρα δεν υπήρξαν οι μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία όταν συζητήθηκε ο σχετικός νόμος. Οι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τη Συντηρητική κυβέρνηση της Βρετανίας. Σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου κυμάτιζαν την Παρασκευή πάνω από δύο κυβερνητικά κτίρια, ενώ ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Nick Clegg χαρακτήρισε το γεγονός «ένα μικρό σύμβολο για να γιορτάσουν ένα τεράστιο επίτευγμα». Πολλές τοπικές αρχές προσφέρθηκαν να τελέσουν γάμους τα μεσάνυχτα, θέλοντας να είναι από τους πρώτους που θα κάνουν τέτοιες τελετές.

Το ζεύγος Treadway και Tabatabai θα παντρευτεί μπροστά σε 100 καλεσμένους, στο Camden Town Hall του Λονδίνου, υπό τους ήχους του «I Got You, Babe», ενώ θα ακολουθήσει σχετικό γλέντι...

http://abcnews.go.com/International/wireStory/britain-set-hold-sex-weddings-23095937

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα