Βοήθεια από τα... δεξιά ζητάει ο Τσίπρας

Κάθε φορά που έρχονται τα δύσκολα ο Αλέξης τι κάνει; Πάει στους συντρόφους του, μόνο που αυτοί δεν είναι σύντροφοι από τα αριστερά αλλά από τα δεξιά. Στην προκειμένη περίπτωση στον Προκόπη Παυλόπουλο, δηλαδή στην καραμανλική πλευρά που τόσο πολύ τον στήριξε, τον έκανε πρωθυπουργό και συνεχίζει να τον προστατεύει.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε τη συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ώστε να υπάρξει μια στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση στα κρίσιμα και στρατηγικής σημασίας θέματα.

«Στα κρίσιμα και στρατηγικής σημασίας θέματα, στο Προσφυγικό, στα μεγάλα εθνικά μας θέματα,

στο Κυπριακό, στα Ελληνοτουρκικά, στο Ονοματολογικό και σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα-ασφαλιστικό-παιδεία-πρέπει να υπάρχει μια στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση και θα ήθελα να σας ζητήσω, μέσω του πολιτειακού σας ρόλου, να συμβάλετε σε αυτήν την προσπάθεια» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Δηλαδή τι μας λέει ο Τσίπρας; Να γίνει ο Προκόπης μεσάζοντας για να δούμε... προκοπή; Να πάει να μιλήσει στον Καραμανλή, ο Καραμανλής στον Μεϊμαράκη και σε όσους ελέγχει στη ΝΔ και όλοι μαζί να φτιάξουν οικουμενική; Και με ποιον πρωθυπουργό; Με ποια πολιτική; Ποιος θα κάνει κουμάντο; Θα συμφωνήσουν άραγε η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα να στηρίξουν μια θνήσκουσα κυβέρνηση;

Από την άλλη η επίσκεψη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο είναι ομολογία αποτυχίας του. Τώρα που ήρθαν τα δύσκολα, τώρα που φυλλορροεί η κυβέρνησή του θυμήθηκε τη συναίνεση; Όταν έβγαινε στα μπαλκόνια και μιλούσε για περήφανη διαπραγμάτευση, για παράλληλα προγράμματα και για άλλες ανοησίες με τις οποίες θα κορόιδευε τους ξένους, δεν την σκέφτηκε τη συναίνεση;

Ο πρωθυπουργός μοιάζει αυτή τη στιγμή με τον πολεμιστή που με το που βλέπει τις πανοπλίες απέναντί του τα παρατάει όλα και τρέχει στα μετόπισθεν μπας και βρει καμιά εφεδρεία για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Αυτό δεν λέγεται εθνική συνεννόηση. Λέγεται δειλία.

Προφανώς δεν έχει διαβάσει για τους Σπαρτιάτες που έλεγαν «Ή ταν ή επί τας». Αυτός άνοιξε τον πόλεμο. Ή θα έρθει πάνω στην ασπίδα νεκρός ή καλύτερα να τρέξει να κρυφτεί σε κανένα χαντάκι. Πάντως, αυτά τα κολπάκια περί εθνικής συνεννόησης στα κρίσιμα θέματα δεν περνάνε. Και καλά θα κάνει ο κ. Παυλόπουλος και όσοι κρύβονται πίσω από αυτόν να αφήσουν τα πολιτικά παιχνίδια. Διέξοδος της χώρας από τα προβλήματα δεν μπορεί να υπάρξει με τους αποτυχημένους της Αριστεράς και τους ερμαφρόδιτους φίλους τους. Τελεία και παύλα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα