Βερολίνο και Βρυξέλλες σφίγγουν κι άλλο τη θηλιά στην Ελλάδα

22:19 2/3/2015 - Πηγή: Antinews

Νέα σκληρά μηνύματα προς την Αθήνα, στέλνουν Βερολίνο και Βρυξέλλες πιέζοντας ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση του ανταποκριτή του Mega, τονίζει ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα

δεν ανταποκριθεί στις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις προς την ΕΚΤ τότε θα βρεθεί ενώπιον της χρεοκοπίας.

«Ο Σόιμπλε εννοεί αυτά που λέει. Δεν απειλεί. Περιγράφει μια κατάσταση. Το εννοεί», είπε.

Ο κ. Γιέγκερ πρόσθεσε ότι ο κ. Βαρουφάκης έκανε τόσες πολλές δηλώσεις το Σαββατοκύριακο που στο Βερολίνο έχουν χάσει τον λογαριασμό και θα πρέπει και εκείνος να ερωτηθεί εάν και η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια χρεοκοπία.

Χαρακτήρισε πολύ ασυνήθιστη για ευρωπαϊκή χώρα να κατηγορεί άλλες χώρες της Ευρώπης όπως την Ισπανία και την Πορτογαλία και πρόσθεσε ότι η Γερμανία δεν έχει άλλη εναλλακτική από το να είναι αυστηρή με την Ελλάδα.

"Τις τελευταίες εβδομάδες χάθηκε η εμπιστοσύνη", συμπλήρωσε και τόνισε ότι "πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες και η Ελλάδα να μάθει να τηρεί τους διεθνείς κανόνες που έχει υπογράψει".

Η Κομισιόν

Δεν είναι ρόλος της Κομισιόν να σχολιάζει δηλώσεις και αυτό που έχει σημασία είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και η τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η Ελλάδα στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup, είπε εκπρόσωπος της Κομισιόν σήμερα ερωτηθείς για τις αιτιάσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας εναντίον των δηλώσεων Τσίπρα.

Η Μίνα Αντρέεβα απάντησε επίσης σε ερωτήσεις τονίζοντας ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την διαμαρτυρία των δυο χωρών και με κάποιο τρόπο, κάποια στιγμή θα απαντήσει. Από εκεί και πέρα, η Επιτροπή -είπε- βρίσκεται σε επαφή με όλες τις χώρες της Ένωσης για να διασφαλιστεί η ενότητα της Ευρωζώνης και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γιούνκερ μιλάει με όλους τους ηγέτες συνεχώς."

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η μεσολαβητική προσπάθεια την οποία έχουμε αναλάβει με τα άλλα θεσμικά όργανα έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη συμφωνία", είπε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σημειώνοντας ότι όλο αυτό το διάστημα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συνεργάζεται με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

www.imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα