Βερολίνο: «Εάν η Ελλάδα θέλει στήριξη, τότε θα πρέπει να είναι σε πρόγραμμα»

16:24 4/2/2015 - Πηγή: Antinews

«Εάν η Ελλάδα θέλει στήριξη, τότε θα πρέπει να είναι σε πρόγραμμα» διαμήνυσε ο Μάρτιν Τζάγκερ, εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ένα 24ωρο πριν τη συνάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Ελληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Άγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπεργκ, τονίζει πως η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα,

δεν έχει αλλάξει.

Σε νέες του δηλώσεις μετά την σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίας, τόνισε πως οι Γερμανοί περιμένουν ένα ελληνικό σχέδιο που να είναι κατανοητό, ενώ προσθέτει πως η στάση της χώρας απέναντι στους Έλληνες δεν έχει αλλάξει.

Εν τω μεταξύ, σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitun αναφέρει ότι ο Γάλλος πρόεδρος επιχειρεί να παίξει το ρόλο του «γεφυροποιού» ανάμεσα στην Αθήνα και το Βερολίνο.

«Ένα κούρεμα, όπως ζητά ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε ο Ολάντ -μιας και η Γαλλία είναι ο δεύτερος σε μέγεθος πιστωτής της Ελλάδας- και ούτε φυσικά η καγκελάριος Merkel. Μόνο που ο Γάλλος πρόεδρος μεταφέρει το μήνυμα στους συνομιλητές του με διαφορετικό τρόπο, λιγότερο ωμά, πιο χαλαρά», αναφέρει η εφημερίδα και συνεχίζει, αναφέροντας:

«Σε στενό συντονισμό με το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, το Παρίσι θα δώσει μαθήματα στην Ελλάδα για την τέχνη με την οποία ρυθμίζεται ο λεπτεπίλεπτος ευρωπαϊκός μηχανισμός.

Μια μικρή αλλαγή στα επιτόκια εδώ, μια επιμήκυνση της αποπληρωμής εκεί, έτσι ώστε τελικά όλα να ταιριάξουν», καταλήγει το γερμανικό δημοσίευμα.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα