Τζανακόπουλος: Θα στηρίξουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία Ζάεφ για την εφαρμογή της συμφωνίας

Προβληματίζεται η κυβέρνηση από την αποχή στο δημοψήφισμα της πΓΔΜ αλλά παραμένει προσηλωμένη στην εφαρμογή της συμφωνίας, όπως διατύπωσε ξεκάθαρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, κατά τη σημερινή ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.

Ο κ.Τζανακόπουλος, έχοντας εξαπολύσει κατά την εισαγωγική τοποθέτηση δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία

και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ταυτίζονται και τροφοδοτούν τους εθνικιστές της γείτονος χώρας, ερωτηθείς από το capital εάν τις ίδιες μομφές απευθύνει και στον Π. Καμμένο ο οποίος πανηγύρισε εχτές το αποτέλεσμα μιλώντας για άκυρο δημοψήφισμα, κάλυψε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ λέγοντας καταρχήν ότι από την πλευρά του είναι λογικό να αισθάνεται δικαιωμένος και διαχωρίζοντας τα κίνητρά του από αυτά του προέδρου της ΝΔ. Συγκεκριμένα αιτιολόγησε τη στάση του Πάνου Καμμένου λέγοντας ότι είχε διαβλέψει ότι η συμφωνία θα είναι δύσκολη για την πΓΔΜ και θα συναντήσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της.

Αντιθέτως για τον κ.Μητσοτάκη είπε ότι παρουσιάζεται ως ένας φιλελεύθερος πολιτικός και ως τέτοιος κρίνεται. Σε συνέχεια της ίδια ερώτησης σχετικά με το αν θα περιμένει η σημερινή κυβέρνηση την ολοκλήρωση των διαδικασιών από των Ζάεφ ώστε να κυρωθεί η συμφωνία από την παρούσα βουλή, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι δεν είμαστε ανελαστικοί στο χρονοδιάγραμμα ότι δεν θα αφήσει η κυβέρνηση αυτή τη μεγάλη ιστορική πρωτοβουλία να πάει χαμένη και ότι θα στηρίξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία του πρωθυπουργού της Πγδμ προς αυτή τη κατεύθυνση. Σε ότι αφορά το "ξετύλιγμα" των διαδικασιών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν αποτελεί θέμα για την κυβέρνηση αν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία τον Ιανουάριο ή τον Μάρτιο σημασία έχει η ουσία και αυτή είναι ότι χωρίς τη συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα δεν πρόκειται να φτάσει η συμφωνία στην ελληνική βουλή. Επαναλαμβάνοντας δε τα περί εξάντλησης της κυβερνητικής θητείας στο τέλος της τετραετίας είπε ότι θα ήταν αναξιοπιστία να μεταθέσουμε τη ψήφιση της συμφωνίας σε επόμενη βουλή. Και εμφανίστηκε παράλληλα βέβαιος ότι η κυβέρνηση διαθέτει τη απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Σε ότι αφορά το σχέδιο προϋπολογισμού που κατατίθεται απόψε είπε ότι αναφορικά με τις συντάξεις θα διατυπώνεται η πρόθεση της κυβέρνησης για μη περικοπή τους ενώ θα περιγράφεται και η διαπίστωση της ότι και χωρίς την εφαρμογή του μέτρου των συντάξεων θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για υλοποίηση των εξαγγελιών του Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα