Τσίπρας: Θα κάνω εγκαίνια της ΔΕΘ τα επόμενα οκτώ χρόνια!

14:37 6/9/2015 - Πηγή: Antinews

"Δεν πειράζει που δεν έκανα εγώ τα εγκαίνια ως πρωθυπουργός. Τα επόμενα οχτώ χρόνια, θα έχω τη δυνατότητα...", είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στον χώρο της 80ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης -εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την πεποίθηση ότι θα κυβερνήσει και, μάλιστα, όχι μία αλλά δύο τετραετίες.

Στην επίσκεψή του στην 80ή ΔΕΘ

και τη σύνοτμη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο, Αναστάσιο Τζήκα, καθώς και μέλη της διοίκησης, τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, οι πρώην υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Παναγιώτης Κουρουπλής, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης, οι υποψήφιοι βουλευτές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Σωκράτης Φάμελος, Ρία Καλφακάκου και κομματικά στελέχη.

Τσίπρας: «Δεν βρήκα πολίτη να μου πει ότι δεν έκανα αυτά που υποσχέθηκα»

Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας, όχι όμως και μια οικουμενική κυβέρνηση δήλωσε την Κυριακή ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον Σκάι, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας του με το "παλιό", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Όσον αφορά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αναρωτήθηκε «αφού με αποκαλεί ψευτράκο, πονηρούλη και πολιτικό αγύρτη, γιατί θέλει να συνεργαστεί μαζί μου;». Σε σχέση με το άνοιγμα στη Φώφη Γεννηματά, δήλωσε πως δεν της «έκλεισε το μάτι», επανέλαβε όμως ότι παρ' όλο που δεν φέρει στις πλάτες της την ευθύνη για τα προηγούμενα χρόνια, έχει πολλά βαρίδια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα πάει «με τους καλύτερους, τους εντιμότερους, τους αξιότερους». Έχω πλέον εμπειρία, είπε μιλώντας στον Σκάι, θα πάω με τους καλύτερους ακόμη κι αν δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε συμπαγείς, είμαστε έτοιμοι, δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς ότι φλερτάρουμε με την ιδέα της δραχμής, ότι βάλαμε το κόμμα πάνω από την Ελλάδα, πάνω από το συμφέρον της πατρίδας. Έχουμε την εμπειρία, την ικανότητα να προχωράμε με βήματα σταθερά σε στέρεο έδαφος, είμαστε πιο έμπειροι πιο προσγειωμένοι, και θα έλεγε κανείς και εγώ θα σας το πω ευθέως: Αισθάνομαι τώρα ότι τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ρωτήθηκε για το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις... αναταράξεις και τη φυγή πολλών στελεχών του κόμματος.

Και απάντησε: "Έχουμε αέρα στα πανιά μας, αλλά όχι στα μυαλά μας. Περάσαμε μεγάλη φουρτούνα, όμως το σκαρί είναι γερό. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται με ένα συμπαγές πλαίσιο. Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για σχέδια για δραχμή, κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει πως βάλαμε το κόμμα μας πάνω από την πατρίδα. Είμαστε πλέον πιο έμπειροι και τώρα θα κάνουμε πιο σταθερά βήματα".

Σχετικά με τις υποσχέσεις που δεν υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε δημιουργώντας έκπληξη: "Δεν βρήκα ούτε έναν πολίτη να μου πει ότι μας υποσχέθηκε αυτό, αλλά δεν το έκανες".

Πηγή:imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα