«Τσακίστε τον Στουρνάρα»

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ακόμη κύμα επιθέσεων του Μαξίμου κατά του Γιάννη Στουρνάρα. Κάποιοι πίστεψαν ότι νηνεμία επήλθε τον τελευταίο καιρό, ειδικά από τη στιγμή που ο επαναστάτης Τσίπρας έδωσε τα πάντα στους δανειστές, πρόσφερε την Ελλάδα στο πιάτο τους.

Όμως, τελευταία φαίνεται να έχει μπει σε εφαρμογή ένα ευρύτερο σχέδιο αποδόμησης του διοικητή

της ΤτΕ που μοιάζει πολύ με την επίθεση που είχαν εξαπολύσει οι Συριζαίοι εναντίον του τους πρώτους έξι μήνες του 2015.

Τότε έφταιγε το γεγονός ότι ο Στουρνάρας τους προειδοποιούσε να μην πάνε σε σύγκρουση με τους δανειστές. Το έκαναν και φόρτωσαν τη χώρα με 100 δις ευρώ. Στη συνέχεια η επίθεση έγινε με αφορμή την προσπάθεια του Μαξίμου να ελέγξει την Τράπεζα Αττικής και να την κάνει συριζαίϊκη ώστε να παίζει τα παιχνίδια της. Ο Στουρνάρας δεν τους άφησε και στήθηκε νέος καυγάς.

Τώρα η υπόθεση λαμβάνει νέες, σοβαρές διαστάσεις καθώς κάποιοι κύκλοι πέριξ του Τσίπρα έχουν πάρει εντολή να οδηγήσουν τον διοικητή της σε παραίτηση. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι η επιχείρηση ξεκίνησε από τη στιγμή που στο Μέγαρο Μαξίμου εγκαταστάθηκε ο Θανάσης Καρτερός ο οποίος έχει αγαστές σχέσεις με «πληρωμένα πιστόλια» της δημοσιογραφίας που εκτελούν εκτελέσεις εν είδει… δολοφονίας χαρακτήρων. Είπαμε ότι η λάσπη στον ανεμιστήρα εκτοξεύεται παντού και μένει, όσο κι αν προσπαθήσει κάποιος να την πλύνει.

Έτσι, η επίθεση σε βάρος του Στουρνάρα που είναι σε εξέλιξη παίρνει θεσμικό χαρακτήρα. Η κυβέρνηση επιτίθεται στον διοικητή της ΤτΕ κι όχι απευθείας αλλά βάζοντας κάποιους κονδυλοφόρους να γράφουν ό,τι τους κατέβει και χωρίς αποδείξεις. Έφτασαν στο σημείο να ζητούν τη σύλληψη του διοικητή, θυμίζοντας άλλες εποχές, εκείνες που και η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε σφραγίσει.

Ο Μάριο Ντράγκι πήρε θέση για το θέμα στηρίζοντας με απόλυτο τρόπο τον Στουρνάρα, όμως, το πρόβλημα μένει. Θα κριθεί στη δικαιοσύνη ασφαλώς, εκεί όπου συνήθως οι συκοφάντες χάνουν, καταδικάζονται και πληρώνουν και αποζημίωση.

Το πρόβλημα είναι ότι μια ανεξάρτητη αρχή όπως η ΤτΕ χτυπιέται με ανορθόδοξο τρόπο όχι γιατί δεν κάνει καλά τη δουλειά της αλλά γιατί… την κάνει. Γιατί προειδοποιεί ο Στουρνάρας ότι δεν έχει περάσει ο κίνδυνος. Γιατί λέει ότι η έξοδος στις αγορές αν γίνει βεβιασμένα θα κοστίσει στην Ελλάδα. Γιατί δουλειά του διοικητή είναι να ελέγχει τις τράπεζες και σε κάποια λαμόγια ασφαλώς αυτό δεν μπορεί να αρέσει. Τώρα, λοιπόν, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή η ανοίκεια επίθεση που θα λάβει πολύ σοβαρές διαστάσεις αν κλιμακωθεί. Το αν είναι καθαρός ο Στουρνάρας ας το κρίνουν οι εισαγγελείς, οι αρμόδιοι ελεγκτές των πόθεν έσχες, οι εποπτικές αρχές κ.λπ. Δεν μπορούν να το κρίνουν τα πληρωμένα πιστόλια, το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ ή ο Καρτερός. Κι αν έχουν τα κότσια στο κάτω – κάτω ας καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του διοικητή στο κεντρικό συμβούλιο της ΕΚΤ. Δεν τα έχουν τα κότσια, όπως και δεν θα τα βρουν ποτέ. Γι’ αυτό βάζουν… μπροστινούς, γι’ αυτό με… καρτερία πηγαίνουν έτοιμα τα θέματα από το Μαξίμου στη γνωστή «αποκαλυπτική» εφημερίδα.

Ο Τσίπρας και η παρέα του θέλει να ελέγξει το τραπεζικό σύστημα για άλλη μια φορά και ο Στουρνάρας τους χαλάει τη σούπα. Ένα μόνο σας λέμε: Πριν μερικούς μήνες Συριζαίοι με εντολή Δραγασάκη ζήτησαν να γίνει ένα σχέδιο παράλληλου τραπεζικού συστήματος με τη χρήση μιας συνεταιριστικής τράπεζας. Αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν μέχρι να το πετύχουν. Κι όσο δεν υπάρχουν πρόθυμοι στην ΤτΕ να τους βοηθήσουν (εκτός ίσως από κάποιους Ιζνογκούτ που καλοβλέπουν τη θέση του διοικητή) τόσο το Μαξίμου θα επιχειρεί να αποδομήσει την κεντρική τράπεζα.

Το μόνο που καταφέρνουν είναι να θυμώνουν τον Στουρνάρα, τον Ντράγκι κι όλους εκείνους που πιστεύουν ότι η αντιθεσμική, φασιστική και άκρως προσβλητική συνεχιζόμενη επίθεση θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Εκτός κι αν είναι τόσο ούφο που δεν καταλαβαίνουν ότι κάνουν κακό στην πατρίδα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα